PRESSMEDDELANDE från HHC: Lars Lövblom ny sportchef.

Pär Langer har valt att sluta som sportchef i Hudik Hockey. Det är ett beslut som har växt fram under en längre tid i samråd med HHC:s styrelse. Sedan en tid tillbaka har Pär haft uppdraget att hitta en ersättare. Valet föll på Lars ”Lillis” Lövblom som tillträder sin nya tjänst 1 maj. Han kommer närmast från Almtuna i HockeyAllsvenskan som assisterande tränare.

Fotograf: FlyWoodStudio.

– Det är nu med glädje vi kan informera om att Lars ”Lillis” Lövblom kommer att tillträda som sportchef i HHC. Som sportchef kommer ”Lillis” ansvara för all sportslig verksamhet inom HHC från Tre Kronors Hockeyskola till A-lag. Han kommer till sin hjälp att ha en sportgrupp som stödjer honom i det arbetet. Förutom ”Lillis” långa erfarenhet som tränare på elitnivå har han även ett förflutet inom Brynäs framgångsrika juniorverksamhet, säger Pär Langer i HHC.

Sportgruppen kommer bestå av ungdomsansvarig, tränarna inom juniorer och A-lag samt instruktören vid Bromangymnasiets lokala idrottsprofil (LIP).

– Det skall bli fantastiskt roligt och inspirerande att komma hem igen till Hudik Hockey. Nu blir det en annorlunda roll än att vara tränare vilket jag ser framemot och att utveckla hela den sportsliga verksamheten med mycket kompetenta ledare från de minsta knattarna till seniorspelarna. Det har gått snabbt men det var ett ganska enkelt val till slut eftersom HHC och Hudiksvall ligger mig varmt om hjärtat, säger Lars ”Lillis” Lövblom, tillträdande sportchef HHC.

Pär kommer fortsätta att arbeta ideellt i HHC som klubbchef. Detta innebär att Pär under en övergångsperiod kommer att vara ett stöd och bollplank till ”Lillis”.

– Arbetet med att bygga nästa års trupp har pågått under en tid där vi har kommit långt med flera av spelarna vilket kommuniceras ut inom den närmaste tiden. Det har varit en fantastisk och rolig men krävande tid, det är ju inget vanligt 8-5 jobb. Därför känns det mycket bra att få lämna över stafettpinnen till en sådan erfaren och kompetent ledare som ”Lillis” och jag kommer som sagt att vara kvar i HHC, avslutar Pär Langer.