Alex stannar i BHF

Glada nyheter! Målvakten Alexander Johansson stannar i Borlänge Hockey. 22-åringen var den gånga säsongen en av ettans absolut bästa målvakter och fick ihop fina 92,9 % på 36 matcher.

– Det känns jätteroligt att stanna i klubben. Jag hittade glädjen i hockeyn igen i vintras. Vi har en jättebra grupp och jag är riktigt nöjd med den gångna säsongen. Mitt mål med kommande säsong är att spela så mycket som möjligt och fortsätta utvecklas, säger Alexander Johansson.

– Det känns helt underbart att vår målvaktssidan är klar redan nu. Alexander har gjort en grymt bra säsong och även tagit nästa steg i sin utveckling. Han fick ta ett stort ansvar när Victor Eriksson skadade sig förra säsongen och han axlade uppdraget i kassen med bravur. Alexander är en lugn person som utstrålar trygghet och tillsammans med Victor så har vi en grymt hög nivå på våra målvakter i år igen och det känns som en stor trygghet. Jag är helt övertygad om att Alexander kommer ta nästa kliv framåt i sin karriär under säsongen som kommer, säger Mattias Bergdahl.

 

FAKTA ALEXANDER JOHANSSON
Född 25 juli 1997
Längd: 180 cm
Vikt: 78 kg
Moderklubb: Hv71
Övriga klubbar: Nybro Vikings