A-Laget: Hammarby värvar målvakt – Välkommen Oscar Walldén

Vi välkomnar Oscar Walldén till Hammarby Hockey. Han kommer närmast från Vimmerby i den södra Hockeyettan. 

 

Precis innan stämpelklockorna gick varma inför helgen gjorde Hammarby Hockey klart med en ny målvakt. Vi välkomnar Oscar Walldén till Bajenfamiljen.

Walldén är 21 år gammal och kommer ursprungligen från Tyresö. Han inledde karriären i den lokala klubben Tyresö/Hanviken innan han i ungdomsåren gick till Djurgården. Där vaktade han kassen i såväl U16, J18 och J20 innan han for till Småland och Astrid Lindgrens födelseort.

-Oscar är en ambitiös och välskolad målvakt som har ett driv som vi gillar. Oscar har varit vårat förstaval att ta in från dag ett. Således är vi mycket nöjda att Oscar väljer Hammarby kommande säsong och jag är övertygad om att han kommer vara en stor tillgång för oss säger tränare Filip Algeman.

Flera mästerskapsmedaljer 

I Djurgården blev han U16 mästare i SM och i J20 var han med och tog brons. Förra säsongen i Vimmerby spelade han ihop med bland andra Bajenprofilen Mattias Wigley.

-Oscar är en jävligt bra kille och en grymt snabb målvakt. Han kommer bli en stor tillgång för er.

Oscar själv kan knappt vänta tills säsongen drar i gång. -Jag förväntar mig självklart en spännande och rolig säsong som förhoppningsvis slutar med att vi går hela vägen.Efter diskussion med Grääs och Algeman så fick jag en känsla av en seriös ledarstab med höga ambitioner så valet blev inte särskilt svårt säger 21-åringen.

Varmt välkommen till Hammarby Hockey Oscar. 

 

// Henric Wauge