Det finns en glöd

Det har nu gått tre matcher för det nya tränarparet i Stefan Gustafsson och Jonas Fredmark. Poängskörden har varit fyra inkasserade i en seger, en oavgjord utan bonuspoäng och en förlust.

– Det finns en glöd hos grabbarna säger han till hemsidan.

En vecka har gått sedan Gustafsson ställde sig i båset med Fredmark uppe i Vallentuna. Den gången blev det förlust i förlängning med 3-4 efter att Hammarby gått upp till en 3-0 ledning i inledningen. I fredags blev det seger borta mot Nyköping med 4-2 och i dag kom den första förlusten, eller nollpoängaren i 0-3 hemma mot Wings.

– Vi har gjort två riktigt bra matcher i Vallentuna och Nyköping och vi gör en bra match i dag också, även om det blev lite uddlöst då Wings är bra på att försvara en ledning.

Det råder inga som helst tvivel om att Gustafsson tror på truppen han förfogar över. Han ser en väldigt stor potential i den unga och talangfulla truppen, även om det kommer att behövs korrigeringar i försvarsspel och i spelvändningar.

– Anfallsmässigt är vi hur bra som helst. Vi har ett bra spel i anfallen och vi har killar som kan göra mål och spela fram. Dock måste vi bli tajtare och jobba som ett lag, då kan vi börja vinna hockeymatcher. Att tro att vi kommer att hålla nollan eller spela försvarsspel är inte troligt. Vi har ett offensivt lag och kommer att vara det.

Tre matcher återstår av fortsättningsserien, efter detta kommer det att bli en kvalserie, Någonting som Gustafsson faktiskt ser fram emot.

–  Jag tror på truppen och det finns ingen spelare som har gett upp. Det kommer att bli en tuff kvalserie där alla kommer att slå alla. Men hittar vi ett vinnande koncept kommer det att gå vägen. Ingen i denna trupp kommer att ge sig i alla fall avslutar Gustavsson innan han går in och avslutar denna dag.

På onsdag väntar Segeltorp borta innan vi avslutar två söndagar i rad på hemmaplan mot Sollentuna och Strömsbro.

Text & Foto: Henric Wauge