Juniorback lyfts upp!

18-årige juniorbacken Oliver Jans lyfts upp i A-truppen efter en stark säsong i J20-laget. Oliver är ursprungligen från Hedemora men har även hunnit med att spela i Säter, Ore och Härnösand.

Hur det känns inför säsongen ?

Det känns bra, riktigt kul att få komma upp och kämpa för en plats i Borlänges representationslag. Det har alltid varit lite av en dröm att få spela i ett A-lag.

Hur ser du på din utveckling i Borlänge Hockey?

När jag kom till Borlänge började jag i J18 region och fick sedan förtroende och spela med J18 elit. Mitt mål var att ta en plats i J20 laget och det lyckades jag med. Innan föregående säsong trodde jag inte jag skulle få den utveckling jag fick. Det har inte varit en dans på rosor som man brukar säga.

Vad har du för mål i år med hockeyn?

Mitt mål är främst att försöka ta en plats i A-laget men samtidigt vill jag fortsätta utvecklas både på och utanför isen.

Mattias Bergdahl är mycket nöjd med att kunna meddela att Jans får ett utvecklingskontrakt i A-laget.

– Oliver har gjort en fantastisk resa i klubben. Han inledde sin tid i Borlänge i J18 region och har krigat sig till A-laget via J18 Elit och J20 Elit.  Oliver har en fantastisk passion för ishockeyn och jobbar stenhårt varje dag både på och utanför isen. Han har bevisat att har man bara engagemanget och är beredd att jobba hårt så är allt möjligt, säger sportchef Mattias Bergdahl.

FAKTA OLIVER JANS
Född 17 november 2001
Längd: 184 cm
Vikt: 72 kg
Moderklubb: Hedemora SK
Övriga klubbar: Säters IF, IFK Ore, AIK Härnösand