Powerforward återvänder till BHF!

22-årige Alexander Pettersson återvänder till Borlänge Hockey efter 4,5 säsonger i Hudiksvalls HC. Alexander är en hårt jobbande forward som ursprungligen är från Smedjebacken.

– Det ska bli jättekul att dra på sig Borlängetröjan igen. Under åren i Hudiksvall har jag utvecklat det mesta och fått ett stort förtroende och fått en hel del rutin från spel i Allettan och kval till Hockeyallsvenskan. Nu hoppas jag på att få en viktig roll i Borlänge. I första hand är jag en powerfoward men jag hoppas på att få speltid i både boxplay och powerplay i vinter, säger Alexander Pettersson.

-Boom, nu har vi äntligen hittat den rollspelare vi söker. Att hitta en poänggörare är betydligt enklare än att hitta en spelare som Alex. Alex är en stor, stark forward som alltid jobbar för lagets bästa. Han spelar med stort hjärta på isen och kommer att passa in bra i vårt lag, säger en mycket nöjd Mattias Bergdahl.

 

FAKTA ALEXANDER PETTERSSON
Född 14 juli 1997
Längd: 190 cm
Vikt: 97 kg
Moderklubb: Smedjebacken HC
Övriga klubbar: IFK Ore, Borlänge HF, Hudiksvalls HC