Oliver Eriksson ny målvakt i Surahammars IF

På söndagsförmiddagen gjorde Surahammars IF klart med den målvakt som ska ta upp kampen med Rasmus Helmrich om förstaspaden i vinter. Det blir den 24-årige Oliver Eriksson som närmast kommer från spel i Eskilstuna Linden.

Oliver Eriksson med Avesta som moderklubb kommer till Surahammar efter en karriär som innefattat både spel och allsvenskt kval i topplaget Borlänge och J20-hockey i Örebro och Västerås. Förra säsongen stod Oliver Eriksson i Eskilstuna Linden där det blev 21 matcher mellan stolparna.

Vi fick tag på Oliver när han precis varit i Sura och signerat kontraktet inför hösten.

Välkommen till Surahammar!

–  Tack så mycket. Det känns riktigt bra att få bli en del av det Sura som förhoppningsvis ska kunna vända på de senaste årens negativa trend. Jag tycker lagbygget ser väldigt intressant ut där ni bland annat fått hem André Astley Rydberg som jag vet kommer bli en bärande spelare i vinter. Sen är det spännande med Juhlin i båset. Patrik Juhlin som jag bara hört mycket bra om.

Borlänge, Linden och nu Surahammar. Varför?

– Jag behövde en nystart och hitta glädjen i ishockeyn igen. Få ha lite kul helt enkelt. Senaste säsongen var tuff, framför allt mentalt då jag i perioder kände mig utfryst från ledarhåll och det påverkade mitt spel negativt. Nu hoppas jag att Sura kan ge mig den nytändning jag behöver.

Hur skulle du beskriva dig som målvakt?

– Jag är en relativt stor målvakt, som trots det lever mycket på min snabbhet. Jag är placeringssäker och ganska rörlig, och gillar spelet med klubban som blivit en viktig del av det moderna målvaktsspelet.

Hur ser tiden ut, fram till premiären i september?

– Nu blir det sommarträning hela sommaren fram till augusti då vi går på is. Allt för att vara så bra förberedd som möjligt. Jag ser fram emot en spännande säsong i Sura och det ska bli kul att se vad vi kan få ihop där ute på isen, avslutar Oliver Eriksson.

Väldigt skönt att vi redan nu har två riktigt bra målvakter klara inför kommande säsong. Konkurrensen mellan Eriksson och Helmrich kommer ge oss två taggade målvakter som kommer såväl komplettera som utmana varandra i jakten på speltid.

Vi hälsar Oliver hjärtligt välkommen till oss i Surahammar och hoppas att han ska trivas i föreningen. Vi önskar honom så klart också ett stort lycka till med målvaktspelet i vinter.

Text och bild: Mattias Forsberg