Surahammar värvar poängkung från Karlskoga

Under torsdagen blev det klart att poängkungen från Hockeytvåan, William Hedlund lämnar HC Flyers för spel i Surahammars IF kommande säsong.

Den 23-årige centern William Hedlund med rötterna i BIK Karlskoga har i flera år placerat sig högt upp i den totala poängligan. Förra säsongen var Williams bästa hittills med hela 65 poäng (27 mål, 38 assist) på 32 matcher i Hockeytvåan.

Det är med andra ord en målfarlig kille som nu lämnar värmland och provar lyckan i Hockeyettan. Att William nu är klar för spel i Surahammars IF är något som glädjer sportchefen Jörgen Mähler.

– Det känns jättebra att kontraktet med William nu är klart. Det är en duktig och ambitiös kille som vet vad han vill med sin hockey och det är precis såna killar vi vill ha i laget i vinter.

– Det har varit en ganska tuff uppgift att få William till föreningen. Vi har haft en löpande dialog de senaste veckorna, och med tanke på Williams kvaliteter är han naturligtvis en spelare som intresserat fler klubbar än oss i Surahammar. Därför är det extra kul att det jobb vi lagt ner och den helhetslösning jag presenterat för honom också föll honom i smaken, säger sportchefen Jörgen Mähler.

Vad tänker då William Hedlund själv? Vi hörde av oss till honom för att gratulera till kontraktet och få veta lite mer om honom som person och spelare.

– Tack så mycket. Jag har funderat mycket de senaste veckorna om kommande säsong, och nu känns det väldigt bra att jag tagit ett beslut. Det ska bli kul att få spela i Sura.

Vem är William Hedlund?

– Jag är en kille på snart 24 år som har spelat hockey sen jag var 6-7 år, så mycket har ju kretsat kring det. Ungdoms- och juniorhocken har varit i Karlskoga. Efter junoiråren i BIK så har det blivit fyra säsonger i HC Flyers.

Varför blev det till slut Surahammars iF för din del?

– Jag kände att efter säsongen med Flyers behövde jag nya målsättningar. Jag har fått en bra bild av klubben och känner att satsningen på unga och hungriga spelare är lite det samma som Flyers kört på sista åren.

Hur skulle du beskriva din spelstil? Vad är dina styrkor?

– Mina styrkor har alltid varit i offensiven. Jag är en center som främst gillar att spela fram mina medspelare, men har också fått öga för mål de sista två säsongerna. Defensivt kan jag vara nyttig i boxplay och vid tekningar.

Vad tänker du om kommande säsong?

– Jag väntar på säsongen med spänning. Jag tror verkligen att Sura har något bra på gång med lagbygget. Det blir också min första säsong i Hockeyettan, så det ska bli kul att se hur dt går och hur stort steget är. Det blir också min första säsong där jag lämnar Karlskoga för något helt nytt och det ser jag fram emot.

Vi tackar William för pratstunden och önskar honom varmt välkommen till vår förening och önskar honom stort lycka till i höst/vinter.

Text: Mattias Forsberg