Gotländsk duo klar för ÖHF

Örnsköldsvik HF kan idag meddela att man har kontrakterat en back och en forward.
Det handlar om Joel Melin respektive Viktor Greveback, båda två med Visby AIK som sin moderklubb.

Joel Melin avslutade sina juniorår med att vara lagkapten för Visby/Roma J20 och spelade den gångna säsongen i Hockeytvåan med IFK Arboga.
– En tvåvägsback som gjort sin första seniorsäsong och som har kvalitéer för att spela i Hockeyettan, säger Patrick Edlund, sportchef i ÖHF.

Melin som mäter 186 cm och väger 83 kg säger så här om sin nya utmaning:
– Det ska bli kul att komma till ÖHF och jag verkligen längtar tills det är dags för flytten. Mina personliga förväntningar på säsongen är att jag ska etablera mig i Hockeyettan och att laget når de mål vi sätter upp. Tittar man på truppbygget så känns det spännande, vi kommer att ha en bra säsong.

För forwarden Viktor Greveback blir det nu första gången som han lämnar Gotland.
– Det känns som en utmaning och också som någonting riktigt kul att få se en ny del av landet. Örnsköldsvik är en hockeystad och det kändes bra direkt när jag snackade med ÖHF, säger Greveback, som mäter 188 cm och väger 88 kg, och fortsätter:
– Jag ska försöka bidra med offensivt spel. Få in laget på att jobba hårt och samtidigt ha kreativitet. Vi ska hitta roliga vägar på isen samtidigt som vi också ska vara jobbiga att möta. Ett personligt mål är att få det att lossna på den här nivån och där tror jag att ÖHF som lag och som organisation kan hjälpa mig.

Så här säger ÖHF:s sportchef Patrick Edlund om rekryteringen av rightskytten Greveback:
– En mycket spännande spelare. Han är utrustad med ett bra skott, överhuvudtaget skicklig i avslutsmomentet och det både tror och hoppas vi att han nu ska visa prov på i ÖHF-dressen.

Kontraktet med Melin sträcker sig över säsongen 2021/22 och han kommer i ÖHF att bära tröjnummer 17.
Greveback kommer att spela i tröjnummer 14 och kontraktet mellan honom och ÖHF gäller säsongen 2020/21.