Oja ny back i ÖHF

Örnsköldsvik HF kan idag presentera ett nyförvärv på backsidan.
Det handlar om Adam Oja som den senaste säsongen spelade i norska Tönsberg Vikings.
Oja med Enebybergs IF som moderklubb har signerat ett avtal med ÖHF på 1+1 år.
– En hårt arbetande back som har sina främsta egenskaper i det defensiva spelet. Laglojal och är bra på att sätta igång spelet. Han har också en fysik som kommer att tillföra oss, säger Patrick Edlund, sportchef i ÖHF.

Oja som mäter 188 cm och väger 88 kg har förutom i Norge även spelat i USA, samt i Hockeyettan och Hockeytvåan.
– Det ska bli spännande men framförallt roligt att flytta upp till Ö-vik och representera Örnsköldsvik HF kommande säsong. Ö-vik är en hockeystad och det har känts bra när jag pratat med Patrick, säger Adam Oja och fortsätter:
– Vi ska tillsammans jobba hårt som ett lag och nå framgång genom våra uppsatta mål under säsongen. Jag ska göra allt för att bidra till lagets framgång. Ser fram emot en spännande säsong uppe i Örnsköldsvik.

Adam Oja kommer att spela i tröjnummer 50.

Med Ojas namnteckning på avtal så har ÖHF nu sju kontrakterade backar i truppen.
– Vi kommer att starta upp säsongen på det sättet. Den åttonde backplatsen har vi öppen för spelare från ÖHF:s juniortrupp, säger Edlund.