Information om lagbygget

Lagbygget i Huddinge fortsätter enligt plan. Truppen ser mycket spännande ut med en härlig balans av erfarna spelare och unga, hungriga spelare som vill etablera sig i HockeyEttan. Stämningen är mycket bra och kampviljan är på topp!

Klubben har haft några oväntade förändringar när August Hedlund (MV) valde att bryta kontraktet för flytt till Vita Hästen. Vi fick ytterligare en oönskad förändring när Tim Henriksson valde att hoppa av. Hans hockeylust var inte tillräckligt stor för att flytta till Stockholm och han ville ha tid att reflektera.

Nedan är ytterligare tillskott till Huddinges A-lag denna säsong:

Gustav Grahn (B)
Gustav är ingen nykomling i Björkängshallen. Han växte upp i klubben och återvände till Huddinge från Luleås J20 SuperElit under förra säsongen. Väl hemma spelade han i Huddinges J20-lag och även några A-lagsmatcher. Gustav är en offensivt skicklig back med ett bra spelsinne. Gustav har fortfarande ett år kvar som junior men vi tror att han kan växa in i rollen som en stark back i A-laget.

Alexander Svensson (B)
Alex kan mycket väl bli klubbens mest intressanta värvning inför denna säsong. Han är en spännande back som Peter Nylander har erfarenhet av under sin tid i AIK. Alex valde för något år sedan att lägga skridskorna på hyllan men längan efter att spela blev alldeles för stor. Alex är en otrolig spelsugen, mycket vältränad back som Peter har lyckats plocka in i truppen. Håll ett öga på denna kille under kommande säsong!

Marcus Appelberg (F)
Ytterligare en junior som tränaren Peter Nylander tror på är Marcus Appelberg. Marcus har varit i klubben sedan 2016 då han debuterade som J18-spelare. Marcus är en skicklig poängplockande center som har betytt mycket för klubben under sin tid som junior. Marcus har även internationell erfarenhet då han har spelat i Estlands landslag.

Tim Kämpeberg (F)
Tim kommer närmast från Piteå i HockeyEttan där han med sin storlek har varit en riktigt bra powerforward. Tim har stor erfarenhet av Division 1-hockey och som junior har han spelat i SuperElit med Luleå. Vi räknar med att Tim kommer att vara en spelskicklig, men fysisk, spelare som skapar oro för våra motståndare.

Marcus Kiviharju (F)
Marcus är en spelare som har varit i Huddinge sedan 2015 då han debuterade för vårt J18-lag. Marcus är en farlig, spelskicklig och skridskostark forward som med sin storlek kan stöka till det för motståndarnas backar rejält. Marcus debuterade i A-laget redan ifjol och Peter har haft ett öga på honom sedan han blev tränare för A-laget.

Christopher Usov (F)
Christopher kommer närmast från Norge där han har spelat i landets andradivision. Han har, precis som Marcus Appelberg, internationell erfarenhet då han också representerat Estlands landslag. Han har stor erfarenhet av Division 1-hockey där han har spelat under 6 säsonger innan han valde Norge ifjol.
Han är en rivig, stor forward som kommer att ge Huddinge en stark närvaro i offensiv zon.

Sebastian Andersson (MV)
Sebastian är en skicklig målvakt som Huddinge har haft i sikte ett tag. Han är en mycket hårt arbetande och träningsvillig målvakt som har mycket värdefull erfarenhet av såväl collegehockey i USA under 4 säsonger, som Division 1 i fem säsonger. Tillsammans med Pontus Eltonius bildar han ett mycket intressant och pålitligt målvaktspar.

Följ lagbygget här: https://www.hockeyettan.se/huddinge-hockey/lag/lagbygget-20-21/