Första segern för säsongen – Vi pratade om vad Hammarby står för

Det är en väldigt glad tränare i Filip Algeman hemsidan får tag på under lördagen. Den första “riktiga” segern för säsongen har precis bärgats borta i Eskilstuna. – Det var en rättvis seger säger den 27-årige forna målvakten. 

Hammarby Hockey anno 2020-2021 vann sin första match för säsongen i och med 4-3 borta mot Eskilstuna Linden. Detta var en rejäl revansch från 4-8-förlusten hemma senast mot samma lag. Pontus Okerblad, kaptenen, bar fram sitt lag genom två mål. Victor Erixon och den assisterande lagkaptenen Wincent Blomdahl stod för de övriga två målen.

– Vi gör en bra match i 40 minuter säger Algeman och poängterar att andraperioden inte är bra. Där gör vi lite misstag på grund av rutinen, vi var lite osmarta kan man säga. Sedan pratar vi i paus om vad Hammarby står för och vad vi vill ha ut av vårt spel. Det tror jag bar till att vi gör en stark tredjeperiod och en rättvis seger.

Nu väntar Vallentuna på hemmais kommande fredag. Då hoppas “Fille” att få tillbaka lite spelare från skadelistan. Vi har lite lätta skador som vi hoppas har läkt då. Dock är nog Robin Kokkonen inte tillgänglig då, han har fått en spricka i handleden och kommer vara borta under en längre tid säger han.

Matchen börjar 19:00 och det är 50 åskådare som gäller precis som vanligt. Först till kvarn tillämpas.