BHF besegrade Grums

Försäsongen fortsätter för BHF och med 2½ vecka kvar till seriepremiären så var det ikväll BHFs 4e träningsmatch då seriekollegan Grums gästade Borlänge ishall.

Och BHF fick en drömstart trots 5 spelare borta ur truppen. Först fixade Jacob Thor 1-0 när han tog hand om en retur och 6:53 in i matchen dubblade Oliver Erixon målskörden till 2-0.

BHF förde spelet men Grums kom mer in i matchen och hade ett par vassa omställningar som var på väg att utnyttjas men Victor Eriksson i BHFs kasse spelade stabilt.

Gästerna fick powerplay i slutskedet av perioden och fick in en reducering vid slutsignalen som domare Yngvesson godkände trots att man på reprisen såg att tiden gått ut innan pucken var över linjen och 2-1 efter första perioden.

Mittakten präglades av en del utvisningar och med 13.13 på klockan var BHF återigen i tvåmålsöverläge då 18 årige Casper Östberg i en spelvändning skickade in 3-1 vid Martin Svedbergs högra kryss.

Med 2½ minut kvar visade gästernas Pelle Hedlund prov på fin teknik när han lurade 2 BHF backar innan han skickade in 3-2.

Men precis som i första perioden skulle ett mål falla i slutsekunderna. Denna gång var det BHF som hade powerplay och Jacob Thor kunde stöta in ytterligare en retur fram till 4-2.

Den sista perioden kontrollerade BHF som inte var direkt välspelad. Mikael Hansson satte definitivt spiken i kistan med sitt distinkta 5-2 mål 14 minuter in i perioden vilket också blev slutresultatet.

BHF – Grums 5-2 (2-1, 2-1, 1-0)

skott totalt 48-44

Nu väntar en träningsvecka för BHF innan man nästa helg den 25e och 26e avslutar försäsongen med 2 träningsmatcher mot Hammarby och Vallentuna. Seriepremiären är sedan borta mot Surahammar den 4/10.