BHF bortavann i seriestarten

Så var det äntligen dags för seriepremiär när BHF under eftermiddagen åkte söderut för möte med bekantingen Surahammar. Ett lag som man mött så många gånger genom åren så det nästan blivit ett derby.

”Sura” som denna säsong ser mycket bättre ut på länge mot ett BHF som för många är favorittippade. Så det kunde väl bara gå på ett sätt eller?

Ja till en början såg det nästan så ut. BHF snurrade på rejält i anfallszon och första chansen skapades redan i den första minuten. Men det skulle dröja till 5.47 innan det skulle bli farligt på riktigt. Då tog nämligen hemmalagets Blake Luscombe en utvisning så BHF fick chansen i powerplay. Då tog BHF ledningen genom Dennis Finn Olsson som därmed blev BHFs förste målskytt säsongen 2020/2021 i tävlingssammanhang. Knappt 3 minuter senare petade Sebastian Thors in 0-2 i en tilltrasslad situation framför förre BH

F-keepern Oliver Eriksson som nu vaktade Suras kasse. Detta var dessutom Thors första match för säsongen så roligt att få näta.

”Sura” spelade upp sig resten av perioden och man reducerade till 1-2 efter 13.45. Och innan perioden var över skickade man iväg ett höstlöv som letade sig in bakom en skymd Victor Eriksson som fick förtroendet i första matchen i BHFs mål.

Mittakten slutade mållös. Finns inte så mycket att skriva om då kvalitén sjönk men BHF var fortsatt det spelförande laget medan hemmalaget var sylvassa i spelvändningar.

Knappt 4 minuter in i slutakten drog BHFs Viktor Bemström på sig en utvisning och powerplay för hemmalaget. PP hade dock inte visat sig vara Suras melodi denna kväll då man skapade dåligt med chanser. Och istället så kunde BHF kontra och hemvändaren Emil Lind hittade otroligt nog en väldigt liten lucka från kanten in bakom Eriksson och BHF var återigen i förarsätet.

Sura plockade i slutet ut målvakten och hade dessutom 2 powerplaylägen men utan att få hål på duktige Victor Eriksson som höll tätt matchen ut och BHF kom undan med blotta förskräckelsen och vann med 2-3.

skott 35-30 (9-9, 11-14, 15-7)

utvisningar Sura 2×2 BHF 5×2