Oväntad tvåmålsskytt när BHF vann hemma mot Forshaga

3 hemmamatcher på 5 dagar i upptakten av seriestarten var det som väntade BHF denna vecka. I den första matchen i onsdags så blev det förlust mot Köping så under fredagskvällen så var det ett revanschsuget som ställdes mot förre BHF tränaren Dennis Halls nya lag Forshaga IF.

Men det var gästerna som öppnade matchen starkt den första halvan av perioden. Redan efter 3.11 kunde man ta ledningen i powerplay när förre BHF spelaren och publikfavoriten Joel Källström Englund satte dit pucken efter retur och 0-1 till gästerna. BHF drog på sig inte mindre än 3 utvisningar på drygt 8 minuter vilket gjorde att värmlänningarna kunde sätta sitt spel högt upp i banan och få Victor Eriksson att jobba i kassen.

Efter utvisningar spelade BHF in i sig i matchen och i slutskedet av perioden när man fick sitt första numerära överläge var det nära att Ludvig Östman kvitterade man pucken tog i överliggaren och bortaledningen var intakt.

BHF såg piggare ut i mittakten och Jacob Thor blev nerdragen sedan han dragit ifrån sin försvarare efter en lös puck men blev hakad. Och straffen tog han hand om själv på bästa sätt när han grundlurade Davi

d Söderberg och vinklade in kvitteringen.

När Mikael Hansson drog på sig en utvisning så fick gästerna chansen igen att överta ledningen men istället kunde BHF kontra och Patrik Elfsberg fick öppet mål och i boxplay alltså ge BHF ledningen med sitt första mål för säsongen.

Men BHF fortsatte att dra på sig utvisningar och när gästerna spelade med 2 man mer på isen kom kvitteringen. Backen Anton Brandhammar fick ostört kliva in i banan och prickskjuta in kvitteringen.

Dock så fick hemmalaget det sista ordet när Oliver Erixon med en elegant framspelning hittade in till Dennis Finn Olsson som stod placerad i slottet när BHF spelade powerplay och BHF i förarsätet inför slutakten.

Där fick man en drömstart och avgjorde matchen tidigt.

Den reslige och tuffe forwarden Robin Höglund fick pucken på vänsterkanten och ur snäv vinkel dundrade han in 4-2 i bortre krysset redan efter 2.12.

1½ minut senare så fick hemvändaren Jim Jakobs pucken vid blålinjen och pricksköt in 5-2 i samma kryss.

Forshaga fick med sig en utvisning halvvägs in i perioden och valde redan då att plocka målvakten då man hade 3 mål att hämta in. Då med sitt andra mål för kvällen avgjorde han definitivt matchen när backen Jim Jakobs blev tvåmålsskytt när han satte slutresultatet till setsiffrorna 6-2.

skott totalt 35-41 (14-12, 11-11, 10-18)

utvisningar BHF 8×2 1×10 Forshaga 3×2

domare David Laksola

En skön seger för BHF som därmed tar sin första hemmaseger säsongen 2020/2021 och studsar tillbaka efter förlusten senast mot Köping. Man klättrar därmed upp till 5e plats i tabellen efter 3 omgångar och redan på söndag så är det så dags för hemmamatch igen när Lindlöven kommer på besök till Borlänge ishall med nedsläpp 16.00. Mariestad leder tabellen på 8 poäng medans Linden ligger sist på 0.