Vi tar alldeles för många utvisningar

Det blev ännu en förlust i Hockeyettan för nykomponerade Hammarby under fredagen. En match som präglades mycket att utvisningar. – Det är svårt att vinna när vi tar så många utvisningar menade tränare Filip Algeman efter matchen. 

Precis som senast mot Wings började Bajen bäst och fick även in ledningsmålet ganska tidigt genom Niclas Rosenberg. Sedan kom Nyköping in i matchen direkt efter med ett mål i powerplay. Det såg ut att bli periodresultatet, men i slutet tar bortalaget ledningen genom just ett mål i numerärt överläge.

Även i den andra började Hammarby bäst och kvitterade genom ett snyggt mål signerat Emil Mäki och Wincent Blomdahl. Trots detta gick gästerna i från till 2-4 innan perioden var slut.

– Vi drar på oss alldeles för många utvisningar. I spel fem mot fem är vi det bättre laget. Men vi ställer till det för oss när vi tar onödiga ”visningar” säger en lite smått besviken tränare efter matchen.

I den sista perioden gick mönstret igen och matchen slutade 3-6 efter att Hammarby chansat med att ta ut målvakten. Något som den andra matchen i rad resulterade i mål framåt, men även bakåt denna gång.

Nu väntar Hudiksvall borta på söndag. – Det blir en tuff match, men gör vi det vi ska kan vi ge dom bra motstånd avslutar Algeman.

Matchfakta

Hammarby – Nyköping 3-6 (1-2. 1-2, 1-2)
Skott: 24 – 30
Utv; HIF 8×2 NYK 3×2
Publik: 50

Hammarbys målskyttar: Niclas Rosenberg, Emil Mäki och Daniel Liiv