”Pajens” show när BHF krossade Grums

Han var tillbaka i förra omgången när BHF mötte Lindlöven då det blev förlust med 1-2 på hemmaplan. Igår kväll hade han show Markus ”Pajen” Persson, BHFs poängkung tillsammans med Jacob Thor när BHF ordnade storseger mot Grums på bortais.

Matchen började med att hemmalaget fick ett halvt friläge redan efter 8 sekunder men skottet från Johan Mörnsjö räddades enkelt av BHFs burväktare Victor Eriksson.

En trevande start med en del utvisningar i inledningen och ett BHF som hade spelet men där värmlänningarna visade prov på vassa kontringar med fart och fläkt som signum.

Det var dock inte helt ologiskt att det var BHF som tog ledningen. Pucken gick som ett snöre från Patrick Elfsberg, ner till backposition först till Ludvig Östman och vidare till Marcus Björk. Från båset kom Markus Persson farande, fick pucken av Björk och skickade in 0-1 nere i gupphörnet bakom Elias Olofsson.

Det resultatet såg ut att stå sig perioden ut när en back i hemmalaget slarvade varpå Jacob Thor fångade upp den lösa pucken, skickade in den framför mål där Persson

stod placerad och skickade in tvåan precis före pausvila.

Den andra perioden blev proppen ur för BHF som i inledningen av säsongen fått spelet att så lite svajigt ut.

En felpassning från hemmalaget hamnade hos Emil Lind som med snabba handleder tog sig in framför mål och tröck in 0-3 i inledningen av mittakten.

1.14 senare så fick backen Viktor Bemström ett bra skottläge och med skymning framför mål hittade Bemström bortre krysset och 0-4 på tavlan med 3.07 spelet av den andra perioden.

Hemmalaget valde att byta målvakt och in kom istället Martin Svedberg. Det hjälpte inte hemmalaget avsevärt då man hade svårt att skapa oreda själva framför Eriksson i BHFs kasse.

Knappt halvvägs in i perioden skulle 3e målet för kvällen komma för Markus Persson som återigen blev assisterad av Jacob Thor. Med 45 sekunder kvar att spela kom 0-6. Mål och assist? Ja Markus Persson och Jacob Thor. 4 mål av ”Pajen” och 4 assist av Thor. Vilken kväll tillsammans.

Den tredje perioden blev en transportsträcka för gästerna. Grums kunde till slut tröstmåla på Eriksson (som gjorde en kanonmatch mellan stolparna) när backen Ludwig Danielsson hittade nätet.

Man hade sedan chansen att putsa till siffrorna igen när man fick spela 5 mot 3 men bra boxplay av BHF.

Matchen slutade 1-6 och BHF klättrade upp på samma poäng som Grums efter segern.

skott totalt 44-39 (14-14, 12-15, 18-10)

utvisningar Grums 5×2 BHF 4×2

domare Filip Granrud

Ja vilken show dem bjöd på Persson och Thor. I sin andra match för säsongen så kom alltså 4 mål från de 2 senaste säsongernas poängkung i BHF Markus ”Pajen” Persson och med sina radarpartnar Jacob Thor och Patrick Elfsberg så kanske detta gjorde att BHF lyfte sig inför resten av serien.

Härnäst väntar en riktig utmaning för BHF när man på söndag tar emot Mariestad BoIS på hemmaplan klockan 16:00.