Jacob Thors trippel sänkte Mariestad

Efter urladdningen senast när BHF besegrade Grums med 1-6 på bortais i onsdags så hade många BHF supportrar förhoppningen om en ny stark match av BHF när man under söndagseftermiddagen tog emot en av seriefavoriterna Mariestad BoIS hemma i Borlänge ishall.

 

Matchen öppnade BHF starkt och testade förre BHF målvakten Tobias Sandberg ett par gånger i inledningen.

 

7.26 in i perioden kom matchens första utvisning då BHFs Markus Persson satte sig på botbänken. Strålande boxplay av BHF som inte gav Skaraborgarna en vettig målchans.

 

Lucas Larsson i gästernas lag fick 2 fina lägen mot duktige Victor Eriksson som dock stod pall båda gångerna. Närmast att göra mål i öppningsperioden var ändå Markus “Pajen” Persson när han träffade yttersidan av stolpen bakom Sandberg.

Med 17 sekunder kvar kom gästernas första utvisning vilket skulle innebära att BHF skulle inleda mittakten i powerplay.

 

Den chansen tog man vara på och öppnade målskyttet för kvällen. Efter ett fint klappklappspel så hamnade pucken till slut framför mål där Jacob Thor stod placerad och skickade in 1-0 via ribbkrysset.

 

Knappa minuten senare så klarade man också av en utvisning innan man själva fick sin andra chans i matchen i powerplay. Denna gång tog det 9 sekunder sedan hittade Dennis Finn-Olsson nätet med en riktigt fin handledare och 2-0 efter bara 4.55 i mittakten.

 

BHF förde spelet under den andra akten och spelade med lugn. Framförallt tog man sig ur den egna zonen på ett betydligt enklare sätt än gästerna som hade svårt att få till något rejält tryck mot Victor Eriksson.

 

Dryga 14 minuter in i perioden trampade Persson runt i offensiv zon, skickade iväg en puck mot mål som Jacob Thor styrde in till 3-0 och hans andra för kvällen.

 

I slutsekunderna av perioden satte Mariestad upp ett massivt tryck mot BHF och var sånär som på ett stolpskott från att överlista Eriksson som dock höll sin nolla intakt.

 

BHF avgjorde matchen tidigt i den sista perioden. Först via en spelvändning där Markus Persson serverade Jacob Thor som fick öppet mål och gjorde därmed sitt hattrick i matchen. Strax därpå fick vi se på rysshockey från BHF som i PP med ett riktigt fint klappklappspel återigen satte pucken bakom Sandberg. Denna gång var det “Pajen” själv som avslutade och Thor samt kaptenen Elfsberg (3e assisten i matchen) med varsitt passningspoäng. 4 mål från förstalinan ikväll.

 

Mariestad skulle dock få hål på Victor Eriksson. Forwarden Erik Olsson trampade in i offensiv zon och fick på ett riktigt vasst skott som letade sig in i bortre krysset bakom Eriksson.

 

BHF spelade därefter av matchen på ett elegant sätt och tog till slut en femetta mot antagonisterna Mariestad.

 

skott totalt 35-35 (10-12, 10-12, 15-11)

utvisningar BHF 3×2 Mariestad 3×2

domare Thomas Mccarthy

https://stats.swehockey.se/Game/Events/491492

 

En stark insats från BHF som avgjorde matchen med en stark andra period och ett vasst powerplay. Inför matchen hade man enbart gjort 2 mål och låg på svaga 11%. Nu visade man prov på fint spel i numerärt överläge och gjorde alltså 3 mål i den spelformen samtidigt som man fortsatt spelar bra boxplay.

 

Jacob Thor, Markus Persson som tillsammans med kaptenen och centern Patrik Elfsberg har återigen hittat kemin och i onsdags så var det Persson som stod för 4 mål. Ikväll bytte man alltså roll till Jacob Thor med 3 baljor. Men en fin insats hela laget rakt igenom där alla trummade på och gav Mariestad det tufft ute på banan.

 

Nu väntar en ny vecka med 2 matcher. Första daladerbyt vankas på onsdag då BHF åker norrut till skogarna i Malung innan man på söndag vänder hem för möte med Kumla.

 

Övriga resultat Hockeyettan Västra:

Surahammars IF  –  Forshaga IF 4-5 (förlängning)

Eskilstuna Linden Hockey  –  Köping HC 3-4

Skövde IK  –  Lindlövens IF 4-3 (straffar)

Kumla HC Black Bulls  –  Malungs IF 4-3 (förlängning)