Målrikt när BHF besegrade Surahammar

Halva serien avklarad och på söndagen så var det dags för omstart när andra halvan påbörjades med ett returmöte med tabelljumbon Surahammar.

Ett Surahammar som fullkomligen chockade BHF i starten av matchen. Redan i sitt andra byte hittade Eric Juhlin (som gjorde sin första match i Suratröjan) fram till kanadensaren Blake Luscombe som gjorde 0-1 redan efter 47 sekunder.

Med 5.41 på klockan fick BHFs målvakt Victor Eriksson se nästa puck bakom sig när backen Christoffer Udd på egen hand skickade upp en puck i bortre krysset och 0-2. Drömöppning för jumbon.

Dock så skulle hemmapubliken (50 åskådare som fick se matchen live) få se sitt BHF komma ikapp snabbt.

Sebastian Höglund som hade en fin kväll var på väg att runda kassen när han släppte pucken invid första stolpen fram till Oliver Erixon som skickade in 1-2 vid närmsta krysset efter 8.31. Och bara minuten senare var BHF ikapp när Markus Persson och Patrick Elfsberg hade ett fint samarbete varpå ”Pajen” enkelt satte 2-2.

Det hettade till i slutskedet av perioden vilket gjorde att domare Mccarthy valde att ta lite utvisningar.

3.47 in i mittakten så hade BHF vänt på matchen. Emil Lind hittade från snäv vinkel in med en riktigt fin handledare bakom förre BHF målvakten Oliver Eriksson och BHF satt i förarsätet. I 24 sekunder fick man ha den ledningen innan Surahammar kvitterade genom Samuel Lidström (son till legendaren Nicklas Lidström som måste kommenteras såklart)

När halva matchen spelats åkte Markus Persson på en utvisning och Sura fick chansen i powerplay. Men då man mötte seriens bästa boxplay så fick man ingen utdelning. Direkt när Persson kom in på isen igen så hamnade han i ett 2 mot 1 läge tillsammans med Dennis Finn Olsson. Persson tog själv hand om skottet men returen hamnade hos Finn Olsson som skickade in sitt 5e mål för säsongen fram till 4-3.

Precis innan slutsignalen kom BHF i en 3 mot 1a. Robin Höglund fick pucken serverad och med ett distinkt skott kom 5-3 med 1 sekund kvar av perioden.  Hans 3e poäng i matchen.

Målet som fall i slutet på andra blev avgörande. BHF kom ut i 3e perioden och tog tag i matchen vilket gjorde att Sura inte alls mäktade med att ens försöka komma ikapp.

Markus Persson dunkade in 6-3 med ett slagskott bara 3 sekunder in i ett powerplay som BHF fick efter knappa 9 minuter.

Innan matchen var tillända gjorde BHF ytterligare ett mål i powerplay då Finn Olsson serverade kaptenen Patrick Elfsberg öppet mål och skickade in slutresultatet 7-3.

skott totalt 52-29 (16-10, 19-8, 17-11)

utvisningar BHF 5×2 Sura 8×2

domare Thomas Mccarthy

Efter en chocköppning med 0-2 underläge tidigt så kom BHF ikapp och vann till slut komfortabelt. En sån här match där man bara skall gå ut och göra jobbet blev till slut ett dagsverk. Firma Thor/Elfsberg/Persson fortsätter att producera mål och med nykomponerade kedjorna i övrigt som också gör mål så ska BHF vinna en sån här match mot en jumbo som Surahammar. Dock bjöd man upp till kamp och fortsätter spelet såhär så kommer det bli fler poäng för västmanlänningarna.

BHF befäster sin 3e plats i tabellen men nu väntar en tuff vecka då BHF skall spela 3 bortamatcher på 5 dagar. Köping, Forshaga och Lindlöven väntar onsdag, fredag och söndag för BHF.