Sat 23 Jan Slut
Hockeylag KAIF 6
Hockeylag SUN 4
Sat 23 Jan Slut
Hockeylag HHC 2
Hockeylag ÖST 4
Sat 23 Jan Slut
Hockeylag HANV 3
Hockeylag KAL 4
Sat 23 Jan Slut
Hockeylag ENK 2
Hockeylag BOR 4
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag KIF 1
Hockeylag SUN 4
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag TRO 2
Hockeylag VIS 1
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag ÖRN 1
Hockeylag VHC 3
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag ESK 3
Hockeylag KUM 2
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag LIN 4
Hockeylag SUR 3
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag GRU 3
Hockeylag KÖP 2
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag HHHC 4
Hockeylag TRA 3
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag ENK 4
Hockeylag KAL 3
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag NYB 5
Hockeylag VIM 2
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag KAR 3
Hockeylag SKÖ 6
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag MAR 3
Hockeylag HUD 2
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag DAL 7
Hockeylag MÖR 2
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag WIN 2
Hockeylag SOL 1
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag SEG 4
Hockeylag VHF 2
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag HIF 4
Hockeylag STR 5
Wed 27 Jan 18:00
Hockeylag ÖST -
Hockeylag THO -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag SUN -
Hockeylag ÖRN -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag ENK -
Hockeylag FOR -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag HANV -
Hockeylag BOR -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag VIM -
Hockeylag VIS -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag MÖR -
Hockeylag SKÖ -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag HUD -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag MAR -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag DAL -
Hockeylag KAR -

Segerraden bruten för Hudik Hockey

Hudik Hockey var på jakt efter fjärde raka segern i ATG HockeyEttan östra på onsdagskvällen, men man fick nöja sig med en poäng sedan gästande Visby/Roma avgjort i straffläggningen.

Fotograf: FlyWoodStudio.

Slutsiffrorna skrevs därmed till 3–4 (1–1, 1–1, 1–1, 0–0, 0–1).

– Det är synd att vi inte får vinna. Vi gör en dålig första period, men vi kommer tillbaka starkt och det känns som att vi har kontroll på det hela, sa Johannes Westring, för kvällen vikarierande coach tillsammans med Magnus Nilsson, detta i sjuke ”Lars ”Lillis” Lövbloms frånvaro.

HHC kom till spel med två nyförvärv, de båda kanadensarna #40 Nathan Dunkley och #13 Aaron Ryback och det kunde ha blivit en drömstart för Dunkley som träffade stolpens insida med sin första kontakt med pucken. Strax därefter gjorde Ryback sitt första byte och han var med i förarbetet till det ledningsmål som #17 Marcus Linderborg gjorde efter 2.12.

Men inledningsminuterna var också det enda som var bra från hemmalagets sida i den första perioden.

– Vi gör inte alls som vi pratat om, vi gör misstag efter misstag och de sköljer ju över oss hela tiden. Det var jättedåligt helt enkelt, sa Westring.

Efter 20 minuters spel kunde HHC tacka målvakten #25 Andreas Bosson för att man fortfarande var med i matchen. Han kunde visserligen inte hindra Hugo Leufvenius från att göra 1–1, men han svarade för den ena fina räddningen efter den andra.

– Vi pratade igenom insatsen under den första pausen och sedan började vi göra som vi sagt, och det var starkt att kunna komma tillbaka in i matchen, sa Westring.

Han fick visserligen se Mikael Hedlund göra 2–1 för gästerna i spel fem mot fyra, detta sedan hemmalaget först klarat över en minuts spel i tre mot fem. Men innan den sist utvisade hemmaspelaren (#24 Axel Levander) hunnit in på isen kom baklängesmålet.

Nu hann HHC ändå kvittera innan den andra perioden var över, målskytt var lagkaptenen #23 Adam Byström Johansson som tryckte in en retur bakom Anton Malmborg i Visbys mål.

– Det blev klart bättre när alla började göra sitt jobb på rätt sätt, sa Westring.

I tredje perioden stod det och vägde, men känslan var att det var HHC som mest gick för ett ledningsmål – och det kom också. Strax innan Visby blev fulltaligt kunde #20 Henrik Marklund slå in en målvaktsretur fram till 3–2, och när gästerna strax därefter drog på sig ännu en utvisning fick HHC chansen att avgöra.

Mål blev det, men inte för HHC.

Efter slarv på offensiv blå släppte HHC till en kontring trots en man mer på isen och Mikael Hedlund blev tvåmålsskytt för Visby/Roma när han gjorde 3–3.

Båda lagen hade lägen att avgöra, Visby träffade stolpen men annars var det HHC som låg på mest för ett segermål. Nu kom inget avgörande innan perioden var slut och det hela gick till övertidsspel. Det fick hemmalaget chans att avgöra på straff, detta sedan domaren Thomas McCarthy bedömt att Henrik Marklund blev så pass störd i en kontring där han (nästan) var fri, men missade avslutet.

Tyvärr för hemmalaget så missade han även straffen, eller ska vi säga att Anton Malmborg räddade. Han följde med i Marklunds dragning och han fick också upp plockhandsken tillräckligt högt för att snuva Marklund på matchvinnarrollen.

Den hamnade nu istället hos nämnde Malmborg – som räddade två av HHC:s straffar – och Carl Eriksson som gjorde det avgörande straffmålet.

Då hade dessförinnan Visbys Vili-Jesper Koivula och HHC:s Adam Byström Johansson också satt sina straffar.

– Som sagt, lite synd att vi inte fick vinna när vi kommer tillbaka så starkt som vi gjorde, sa Westring.

Nämnas ska också att det inte bara var tränare Lövblom som saknades i HHC, borta var också backarna #7 Algot Landin och #42 Hugo Enock.

– Vi tog det säkra före det osäkra eftersom båda har känt sig lite förkylda, sa Magnus Nilsson som också kommenterade nyförvärvens insats:

– De gör det helt godkänt. Vi ska komma ihåg att Dunkley inte spelat sedan i mars, nu kommer han hit, tränar två gånger på stor rink innan han kastas in i ett toppmöte med Visby. Ryback kommer från division 2 och saknar lite tempo, men på sikt tror jag att det blir två värdefulla spelare.

Skribent: Christer Stridh.