Wed 27 Jan 18:00
Hockeylag ÖST -
Hockeylag THO -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag SUN -
Hockeylag ÖRN -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag ENK -
Hockeylag FOR -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag HANV -
Hockeylag BOR -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag VIM -
Hockeylag VIS -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag MÖR -
Hockeylag SKÖ -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag HUD -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag MAR -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag -
Hockeylag KAR -
Thu 28 Jan 19:00
Hockeylag PIT -
Hockeylag HHC -
Fri 29 Jan 19:00
Hockeylag SKL -
Hockeylag KAIF -

Seger efter en rafflande match

Kvällens match blev en tight och jämn tillställning där Vallentuna Hockey vann med 4-3 efter period siffror 2-1,2-2,0-0. Hanviken kom till spel med vinst senast hemma mot Strömsbro och hade studsat tillbaka från förlusterna mot Huddinge och Enköping. Matchen började bra för hemmalaget genom att ta ledningen med 1-0 på tekning i anfallszon av Trojmar där sedan Stenbacka föser ner pucken mot blå där står Isak A som skjuter sitt första mål för säsongen stolpe in. En bra öppning med flera chanser men sedan är det Hanviken som kommer till ett turligt avslut på sargstuds bakom mål där Ahlberg kvitterar till 1-1, då stod klockan på 5.16. Vallentuna får långa anfall och sätter press på Hanviken som i långa stunder inte kommer ur egen zon och Vallentuna får ny utdelning genom ett snyggt arbete av 1:a femman som åter igen är i målprotokollet där Söder gör sitt sjunde mål och ledning 2-1. Vallentuna trycker på för 3-1 då Hanviken drabbas av 2 utvsingar och Vikor Lundahl i Hanviken kassen spelar briljant och räddar det ena skottet efter det andra och Hanviken reder ut stormen perioden ut. I den andra perioden fortsätter ställnings kriget och det är Hanviken som kvitterar genom 3:e femman med Svartbro som målskytt med assist Ahlin x2. (bästa forwards formationen sett över hela matchen).

Jacob Lundin, du sätter ditt första mål för säsongen, berätta:

-Vi får ett boxplay där vi sätter press högt i Hanvikens zon, deras målvakt går ut mot sarghörnet och skall lägga puck bakom målet, jag snappar upp den och kan vända mig om och målet är ju tomt och jag rakar in 3-2 pucken, känns så klart skönt, ett viktigt mål helt enkelt.

Sedan fortsätter Hanviken sitt PP spel på Jahnstedts utvisning och när det återstår endast 16 sekunder av utvsiningen så får Rosengren kapitulera då Steen sätter 3-3 pucken efter snyggt klapp-klapp spel. Period 2 slutar 2-2.

Men ikväll var det din kväll Jacob då du sätter avgörande pucken, hur viktigt var inte det målet?

-Det är Lukas och Eken som gör ett fantastiskt jobb längs med hö kanten och ner i sarget hörnet med hårt uppvaktande av Hanviken spelare men Lukas sliter sig loss och kan spela pucken snett inåt framför målet där jag står perfekt och kan sätta pucken i mål, viktigt idag när man ser över hela matchen hur den utvecklade sig.

Sista perioden blir nervkittlande för alla involverade vill vi påstå. Hanvikens coach Erdtman matchar taktiskt och sätter press på Vallentuna och i slutskedet så är det 3 sylvassa avslut på 20-25 sekunder som borde varit mål men “Rosen” (31) håller tätt, backar och forwards sliter som djur för att freda ledningen matchen ut.

Kullerback och Österblom summerar:

-Ikväll var det vår match och vi hade stark moral i laget och vinner till slut välförjänt även om det var jobbiga slutminuter där vi tycker att en enkel 5-3 puck hade tagit bort nervdallret men istället så får vi tung kanonad av krigande, hungriga Hanviken spelare överallt men vi håller tätt. Tycker att vi kämpar över 60 minuter men vi har fortfarande vissa perioder där vi slarvar lite, vi skall upp några nivåer till.

Highligths https://play.staylive.se/vallentunahockey/w/105943