Felstudsarnas match

Det blev en målrik match mellan Sura och Grums i Surahallen, där hemmalaget började bäst. Redan efter 50 sekunder, tog Sura ledningen genom Blake Murray och det var ju en kalasstart för hemmalaget. Tyvärr studsade pucken sedan fel för hemmalaget.

Som sagt 50 sekunder in i första perioden satte Blake Murray 1-0 pucken i mål och Sura fyllde på med 2-0 efter 4:11, då Oscar Edstöm förpassade pucken in i Grumsmålet. Exakt 3 minuter senare kom reduceringen, Philip Gustafsson förvaltade en diagonal passning och satte pucken hårt i Sura nätet, bakom en chanslös Oliver Eriksson. Som om inte det vore nog, så kvitterade Johan Erkgärds i spel fem mot fyra efter 10:46. Men ändå så fick Sura sista ordet i perioden, när lagkaptenen André Astley Rydberg direktsköt in 3-2 på öppnade passningar frå Kevin Lidström och Blake Luscombe, tiden för målet 17:13. Skotten efter första perioden: 15-11.

Andra perioden var endast sex minuter gammal, när Sura ökade på till 4-2 genom Hugo Bergström och Sura hade nu ett tvåmåls överläge. Men det är nu felstudsarna kommer in. På 7 sekunder så kvitterar Grums. Först gör Robin Johannesson 4-3 efter tiden 10:25, samme man är framme igen och kvitterar till 4-4 efter 10:32, då en Sura rensning träffar hans skridsko och ställer Oliver Eriksson i kassen. Troligtvis är det här de snabbaste två målen Johannesson gjort i sin seniorkarriär. Så efter två perioder är ställningen 4-4 och skotten i perioden 13-11

Den tredje periodenbestår mest av ställningskrig, bägge lagen vaskar dom fram ett flertal chanser, men några fler mål blir det inte. Utan sista perioden slutar 0-0 och skotten 11-8.
Oliver Eriksson
Oliver Eriksson hårt ansatt av Grums Jesper Appel

Så det fick tillgripas overtime för att skilja lagen åt och där drog Grums längsta strået, när William Eriksson slog dit seger pucken efter 4:15. Så gästerna fick med sig bonuspoängen hem till Värmland. Skotten i Overtime 0-4 och totalt 39-34.

Trots overtime förlusten, så måste jag säga att de tre Kanadensarna var en injektion i laget och kommer med stor sannolikhet betyda mycket för Sura, Dock så var det formationen med Jakob Forslund mellan Hugo Bergström och Oscar Edström, som gjorde ett homogent jobb och bidrog till två Suras fyra mål. Fortsätter man med det spel man hade i första perioden, så kommer nog poängen trilla in igen. Vi får se nu på onsdag, då Sura åker till Köping för nästa match i ATG Hockeyettan Västra vår.

Faktist så avgjodes samtliga tre matcher i kvällens omgång i overtime. Så det kommer nog att bli en jämn serie det här.

Surahammars IF-Grums IK 4-5 (3-2, 1-2, 0-0, 0-1)

Participation (On ice) GRU: 10 15 20 21 26 27 SUR: 7 28 33 71 81
Goal 17:13 SUR 3 – 2 EQ 13 ASTLEY RYDBERG, André 9 LUSCOMBE, Blake 14 LIDSTRÖM, Kevin
Participation (On ice) SUR: 9 13 14 23 36 81 GRU: 14 21 26 37 62 88

2nd period
Penalty 23:33 GRU 2 min. 88 BRÅTNER, Felix Tripping
Goal 26:18 SUR 4 – 2 EQ 55 BERGSTRÖM, Hugo 20 EDSTRÖM, Oscar 28 FORSLUND, Jakob
Participation (On ice) SUR: 14 20 28 33 55 81 GRU: 10 19 26 27 33 71
Goal 30:25 GRU 4 – 3 EQ 68 JOHANNESSON, Robin 27 ERKGÄRDS, Johan 20 HEDLUND, Pelle
Participation (On ice) GRU: 3 17 20 26 27 68 SUR: 7 9 13 23 33 81
Goal 30:32 GRU 4 – 4 EQ 68 JOHANNESSON, Robin
Participation (On ice) GRU: 17 20 26 37 62 68 SUR: 14 36 41 81 88 98
Penalty 39:37 SUR 2 min. 88 MURRAY, Blake Hooking