Sun 24 Jan Slut
Hockeylag KIF 1
Hockeylag SUN 4
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag TRO 2
Hockeylag VIS 1
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag ÖRN 1
Hockeylag VHC 3
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag ESK 3
Hockeylag KUM 2
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag LIN 4
Hockeylag SUR 3
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag GRU 3
Hockeylag KÖP 2
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag HHHC 4
Hockeylag TRA 3
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag ENK 4
Hockeylag KAL 3
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag NYB 5
Hockeylag VIM 2
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag KAR 3
Hockeylag SKÖ 6
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag MAR 3
Hockeylag HUD 2
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag DAL 7
Hockeylag MÖR 2
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag WIN 2
Hockeylag SOL 1
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag SEG 4
Hockeylag VHF 2
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag HIF 4
Hockeylag STR 5
Wed 27 Jan 18:00
Hockeylag ÖST -
Hockeylag THO -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag SUN -
Hockeylag ÖRN -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag ENK -
Hockeylag FOR -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag HANV -
Hockeylag BOR -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag VIM -
Hockeylag VIS -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag MÖR -
Hockeylag SKÖ -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag HUD -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag MAR -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag DAL -
Hockeylag KAR -
Thu 28 Jan 19:00
Hockeylag PIT -
Hockeylag HHC -

Interna lösningar gav ny energi – Spel var tredje dag i AllEttan.

När Hudik Hockey i slutet av grundserien sökte en förändring på tränarsidan valde man interna lösningar – två gånger om!

Målsättningen var att skapa mer energi i laget, som inte riktigt hade nått förväntad nivå, och som var i ett läge där en plats i AllEttan inte kändes som självklar.

Sportchefen och förre tränaren Lars ”Lillis” Lövblom tog över tränaransvaret och fick den effekt man hade hoppats på. När nu AllEttan har börjat – med en skön premiärseger mot Borlänge – är det Magnus Nilsson och Johannes Westring som har ansvaret för träning och matchning av laget. Det är en duo som har stor erfarenhet och som också har aktiva karriärer bakom sig i HHC.

”Mange” och ”Wesslan” inledde sitt tränar-samarbete säsongen 2016-17 med Söderhamn/Ljusne i div.2 och har varit assisterande HHC-tränare i olika perioder.

När nu J20-verksamheten är vilande på grund av Corona-situationen fanns också Johannes Westring ”ledig” för att gå in vid sidan av Magnus i den nya a-lagsorganisationen.

– Det gick fort att hitta en lösning på det här. Vi är nu inne i en årstid där sportchefen får allt mer att jobba med och det var svårt för ”Lillis” att ha två roller. Och när det nu inte är något spel för J20 så var det ju perfekt att vi två kunde ta över, säger Magnus Nilsson.

Magnus Nilsson och Johannes Westring har också fått en flygande start med laget genom segrar mot Strömsbro i sista grundseriematchen och Borlänge i AllEttan-premiären. Och nu väntar närmast hemmamatcher mot Hanviken och Enköping i helgen. Två lag som HHC hade svårt med i grundserien där Hanviken vann båda (!) matcherna och där Enköping vann i Glysishallen. Att det skulle vara en belastning nu för HHC vill de nygamla tränarna inte hålla med om.

– Det är två bra lag vi ska möta, men varje match har ett eget liv, konstaterar Johannes Westring.

– Vi har gjort vissa förändringar som vi tror på och det gäller att få spelarna att köpa vår game-plan och få dem att tro på det, menar Magnus Nilsson, apropå den starka insatsen mot Borlänge. De hade visserligen mycket puck, men vi höll dom borta från de heta lägena och vi hade god kontroll på matchen.

– Jag tycker att spelarna har gjort det bra så här långt, och jag tror de är beredda på att göra jobbet varje dag och bli ännu tryggare med vår spelidé. Och det tar naturligtvis också tid för oss att bli tryggare med dom, säger Johannes Westring.

HHC-tränarna har fått en drömstart med sin nya uppgift och de inser också hur viktig premiärsegern mot Borlänge var.

– Det är alltid skönt att få en bra start. Och spelarna känner säkert också att de gjorde en bra laginsats. En sådan här seger bygger trygghet och självförtroende, slår Magnus Nilsson fast.

– Och samtidigt blir det lättare för oss att jobba vidare med det spel som vi tror på, tillägger Johannes Westring.

Nu rullar AllEttan på med 18 matcher på 48 dagar, det vill säga match ungefär var tredje dag och med en del riktigt långa resor. Det är ett tufft program för spelare som i många fall också har åtminstone deltidsjobb eller studier att klara vid sidan av hockeyn.

Den största utmaningen kommer i slutet av månaden med tre matcher på fyra dagar mot Piteå 28/1, Boden 30/1 och Kalix 31/1 där HHC väljer att stanna kvar uppe i norr mellan matcherna.

– Men de flesta av våra spelare har tidigare erfarenhet av ett sådant program, så det är vi inte oroliga för. De kommer att klara det bra, slår Johannes Westring fast.

HHC har nu inför AllEttan breddat truppen med unga spelare som vill söka speltid och dessutom är Mathias Hellgren nu snart redo att hoppa in igen och det betyder att det finns större chans att klara sjukdomar och skador.

Men det är klart att rädslan för att Coronan ska slå till igen finns där – som för alla andra lag i HockeyEttan. Så det finns fortfarande viss tveksamhet om det ska gå att ta den här serien, och det efterföljande playoff-spelet, ända fram till det planerade slutet i vår.

Men nu är det i första hand Hanviken och Enköping som ligger i HHC-siktet…

Klicka HÄR för spelprogrammet i  ATG AllEttan Norra.

Skribent: Lars Gösta Larsson