Fri 26 Feb Slut
Hockeylag KUM 2
Hockeylag KÖP 0
Fri 26 Feb Slut
Hockeylag MAL 1
Hockeylag GRU 2
Fri 26 Feb Slut
Hockeylag ESK 2
Hockeylag LIN 1
Fri 26 Feb Slut
Hockeylag TYR 5
Hockeylag HHHC 6
Fri 26 Feb Slut
Hockeylag TRO 1
Hockeylag MAR 2
Fri 26 Feb Slut
Hockeylag HUD 1
Hockeylag KAR 0
Fri 26 Feb Slut
Hockeylag SOL 4
Hockeylag STR 3
Fri 26 Feb Slut
Hockeylag NSK 2
Hockeylag HIF 4
Fri 26 Feb Slut
Hockeylag WIN 5
Hockeylag SEG 3
Sat 27 Feb Slut
Hockeylag MÖR 2
Hockeylag VIM 3
Sat 27 Feb Slut
Hockeylag FOR 6
Hockeylag BOR 4
Sat 27 Feb Slut
Hockeylag HHC 3
Hockeylag BOD 1
Sat 27 Feb Slut
Hockeylag ÖST 4
Hockeylag KAL 1
Sat 27 Feb Slut
Hockeylag ENK 2
Hockeylag THO 3
Sat 27 Feb Slut
Hockeylag HANV 3
Hockeylag PIT 4
Sat 27 Feb Slut
Hockeylag NYB 4
Hockeylag VIS 2
Sat 27 Feb Slut
Hockeylag KAIF 7
Hockeylag SKL 5
Sun 28 Feb 14:00
Hockeylag ENK -
Hockeylag PIT -
Sun 28 Feb 15:00
Hockeylag KIF -
Hockeylag SKL -
Sun 28 Feb 15:00
Hockeylag ÖST -
Hockeylag BOD -
Sun 28 Feb 15:00
Hockeylag HHC -
Hockeylag KAL -
Sun 28 Feb 15:00
Hockeylag HANV -
Hockeylag THO -
Sun 28 Feb 16:00
Hockeylag GRU -
Hockeylag ESK -
Sun 28 Feb 16:00
Hockeylag KÖP -
Hockeylag MAL -
Sun 28 Feb 16:00
Hockeylag SUR -
Hockeylag KUM -
Sun 28 Feb 16:00
Hockeylag KRIF -
Hockeylag TRA -
Sun 28 Feb 16:00
Hockeylag Kalm -
Hockeylag TYR -
Sun 28 Feb 16:00
Hockeylag DAL -
Hockeylag MAR -
Sun 28 Feb 16:00
Hockeylag KAR -
Hockeylag HUD -
Sun 28 Feb 16:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag SKÖ -
Sun 28 Feb 16:00
Hockeylag HIF -
Hockeylag WIN -
Sun 28 Feb 16:00
Hockeylag STR -
Hockeylag NSK -
Mon 01 Mar 19:00
Hockeylag TRA -
Hockeylag HAN -
Mon 01 Mar 19:00
Hockeylag VIM -
Hockeylag NYB -
Tue 02 Mar 18:00
Hockeylag ÖST -
Hockeylag BOR -
Tue 02 Mar 19:00
Hockeylag VHC -
Hockeylag ÖRN -

Inför SIK – HC Dalen

På grund av sjukdom så kommer dagens ”Inför Matchen” se lite annorlunda ut då ordinarie skribent ligger nedbäddad hemma. Men självklart ska vi göra det bästa av situationen och ändå leverera ett inför.

Det vill sig inte alls i Allettan för Skövde IK den här säsongen. Faktum är att laget fortfarande inte tagit en enda poäng sedan årsskiftet. Kan den trenden vändas när SIK ställs mot ett välbekant HC Dalen för femte gången säsongen 20/21?

Det blir ju en rätt annorlunda inför-matchen intervju idag eftersom Perka ligger hemma i sjukstugan men jag tänker att du får inleda med att berätta dina tankar om matchen mot Mariestad.

– Med lite distans till matchen så kändes det lite energilöst, vi funderar lite för mycket och den krampaktighet, eller vad man ska kalla det beror väl mer på att vi är rädda för att göra misstag snarare än att våga gå för det. Vi vill väl där ute på isen men vi får inte ut det just nu. Vi har pratat idag (läs igår) om att vi bara har roliga matcher att se fram emot i den här serien och det gäller att vi släpper ned axlarna och får med oss den energi vi behöver.

Anton ”Muttern” Lundmark gjorde debut mot Mariestad under onsdagskvällen, min personliga åsikt är att han gjorde ganska bra ifrån sig för att vara en debut, vad säger du om hans insats?

– Nu fick han ju bara spela fem mot fem mot Mariestad och spelade väl mest i första perioden eftersom det blev lite ryckigt i de sista två men det är en kille som kommit in med positiv energi i gruppen med ett bra skott och fin skridskoåkning, han kommer garanterat bli nyttig i laget.

När vi ändå är inne på nyförvärv, letas det efter fler förstärkningar?

– Nej det letas inte aktivt, men vi får se vad som händer, det är många spelare som hör av sig så det är inte omöjligt att det kommer in något, men det letas inte aktivt.

Perka brukar alltid fråga om skadesituationen i laget så jag tänker att jag gör detsamma.

– Inga nya skador från matchen mot Mariestad utan vi har tillgång till samma lag som senast.

Vi tar en läsarfråga här då. Vi släpper in för enkla mål och detta har skett under hela säsongen, bör man testa ett annat försvarsspel, som det är nu är det många individuella misstag som sänker oss.

– Jag tycker väl nästan att läsaren svarat på sin egen fråga där, men ja individuella misstag har lett till baklängesmål, absolut, det gjorde det mot Mariestad, Huddinge och Visby men det är inte försvarsspelet i grunden som jag tror är problemet, det kan killarna, men det är när vi har pucken och tappar den som vi blir straffade hårt i den här serien och det är något vi pratar om och försöker jobba bort hela tiden.

Nästa läsarfråga lyder: Är det läge att möblera om i kedjorna och flytta upp någon från fjärdelinan till någon av de andra kedjorna?

– Vi möblerade om en del inför Huddingematchen och där tyckte vi ändå att det såg bättre ut. Men vi har inte planerat att ändra om i kedjorna i nuläget, vi vill ge de här kedjorna lite mer tid först men tanken är god. Fjärdelinan tillsammans har mycket energi och Lukas (Johansson, red, anm.) gör det bra mellan Erlandsson och Frödelius som jobbar på stenhårt och går när tillfälle ges men just nu finns inga planer på att möblera om i kedjorna nej.

En personlig reflektion är att det känns som att förlusterna satt sig i skallarna på killarna, finns det någon fundering på att plocka in någon form av mental coach eller liknande?

– Ja jag håller med om det verkar ha satt sig i skallarna, vi funderar lite för mycket och är lite spända. Samtidigt så vill vi fokusera på det positiva och vi har som sagt enbart roliga matcher i den här serien. Det värsta som kan hända är att säsongen tar slut för tidigt men vi måste våga gå ut och köra. Vi har inte tagit hjälp av någon professionell men tanken är god och det är något vi pratar om.

Fredagens motståndare har vi mött fyra gånger under säsongen med en vinst och tre förluster som facit. Spontant känns det som att vi borde ha relativt bra koll på hur de spelar och uppträder på isen?

– De har väl fått in lite nytt under säsongen här men jo, men det har vi. Men något de gör bra är att de är otroligt svårforcerade. Det släpper in väldigt lite mål, både i grundserien och här i inledningen av Allettan samtidigt som de fått igång sitt powerplay som de hade lite trassligt med i början (15,58% i grundserien mot 43,75% i Allettan, red, anm.) Det gäller att vi sätter chanserna när vi får dem. Men vi ska bygga upp vår fart, det är en tuff nöt att knäcka men en rolig utmaning.

Läge att ta första poängen för året när HC Dalen kommer hit under fredagen alltså?

– Ja nu vill vi inte vänta på poängen längre, det är hög tid nu, avslutar Fredrik Ljunggren.

Som vanligt sänder Skövde IK:s webb-tv matchen och länk till sändningen hittar du här. https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-skovde-ik-hc-dalen-h8b34x

Hela sjutton gånger har det mycket fina priset till årets spelare delats ut. Ett pris där publiken röstar fram den spelare de tycker har gjort störst intryck under säsongen. Vem ska tilldelas priset när det för artonde gången skall delas ut. Denna säsong får vi bestämma hemifrån sofforna genom att swisha in rösterna. Information om den pågående röstningen hittar du här. https://rebellerna.com

Nu vill vi se 60 minuter med rätt energi och sedan vill undertecknad lämna Billingehov med årets första seger och ett leende på läpparna!
Kom igen SIKen Kom igen!

//Kristoffer Bennemyr