Succédebut för BHFs nyförvärv när BHF tog bortaseger mot Hanviken

Häromdagen kommunicerade BHF ut att man gjort klart med unge Marcus Karlberg för resten av säsongen när man lånade in Leksandsfostrade sonen från Vita Hästen i Allsvenskan.

Ikväll skulle debuten ske när Borlänge åkte till huvudstaden för ett bortamöte med skrällgänget från den östra grundserien Hanviken.

Karlberg klev in i kedjan med Dennis Finn Olsson och Mikael Hansson. Denne trio skulle från bänken se BHF ta ledningen med 0-1 när matchuret stod på 3.03. BHF kaptenen Patrick Elfsberg höll sig framme på retur framför målet och petade in ledningsmålet.

Strax efter målet fick hemmalaget ett friläge som Alexander Johansson tog hand om.

Och strax därpå skulle BHF öka på sin ledning. Efter en tekning i den offensiva zonen hamnade pucken till slut hos Emil Lind som pricksköt in 0-2, sitt första mål sedan skadan som höll forwarden borta en längre tid.

Hemmalaget var inte alls ofarliga utan skapade oreda flera gånger mot Johansson. Man hade 2-3 frilägen bara under den första perioden som man inte kunde ta tillvara på.

Knappt 9 minuter in i mittakten bjöd Dennis Finn Olsson på ett konstnummer när han snurrade runt sin försvarare med ryggen emot och tog sig fram och distinkt hängde upp 3an i bortre krysset. Assisten kom från nyförvärvet Marcus Karlberg som därmed gjorde sitt första poäng i BHF tröjan i sin första match (men det skulle komma mer)

Hanviken fick dock omgående kontakt när Oliver Tärnström äntligen spräckte målnollan för sitt Hanviken.

Med mindre än minuten kvar av perioden fick Alexander Pettersson i BHF pucken och med en riktigt fin snärt fixade han 1-4.

BHF hade en trygg ledning inför slutakten men det såg ändå ut att kunna bli lite nerv.

Först gjorde man 2-4 efter 7.27 och låg då på för ytterligare en reducering. Då kontrade BHF in 2-5 genom Mikael Hansson när han med ett fint väggspel med nya kedjekamraten Marcus Karlberg fick öppet mål.

Bara minuten senare så kom också 3-5. Match igen? Nehejdå tyckte BHF som sänkte hemmalaget ordentligt. Mikael Hansson serverade Marcus Karlberg pucken på högersidan, hade med sig Dennis Finn Olsson men valde att skjuta själv och satte pucken högt upp i närmsta krysset. 1 mål och 2 assist i sin debut i BHF tröjan, SUCCÉ.

Innan perioden var över han även Jacob Thor med att skriva in sig i målprotokollet när han ordande slutresultatet 3-7.

skott totalt 35-40 (13-9, 10-17, 12-14)

utvisningar Hanviken 3×2 BHF 3×2

domare Fredrik Stenerfelt

HANV – BOR  (3-7) (swehockey.se)

En fin bortamatch för BHF som därmed tog sin 3e raka seger och klättrade upp på en 3e plats i denna haltande tabell. Många fina mål bjöd man tittarna på ikväll och det såg frejdigt ut framåt. Lite missar i försvarsspelet kunde man ändå se från BHF men gör man 7 mål framåt så är risken stor att det kanske blir lite hawaiihockey.

Nu väntar ett par dagars träning innan man på lördag tar emot Forshaga på hemmais för lagens första möte i AllEttan Norra.