Sura med skadebekymmer jagar nya poäng i Grums

Efter en veckas uppehåll så gör ATG Hockeyettan en omstart och för våra kämpar i Surahammar väntar en tuff bortamatch mot Grums. Vi tog ett kort snack med tränare Varjomaa innan resan till Värmland.

Efter segern med 6-3 hemma mot Eskilstuna Linden förlorade vi i senaste omgången bortamötet med Lindlöven (3-4 e sudden). Nu sitter killarna på bussen upp mot Grums och det är enligt tränaren Sebastian Varjomaa ett skadedrabbat Surahammar som jagar nya viktiga poäng.

 

– Ja, vi har tyvärr några spelare som varit småskadade i veckan. Helt klart är att Kevin Lidström och Blake Murray inte kommer till spel. Blake besväras fortfarande av ett ömt knä som han drog på sig för snart två veckor sedan. Förhoppningsvis är både Kevin och Blake tillbaka i nästa veckas derby mot Köping (onsdag).

 

– För övriga så kommer de åka med och sen får vi se vilka som kommer till spel och vilka som får vila. Förhoppningen är att de flesta kan vara med och bidra på ett bra sätt. Oscar Forsman Larsson tar Kevins plats, i övrigt är det lite oklart då vi kommer stuva om laget lagom till nedsläpp.

 

Vad tänker du annars om inledningen på fortsättningsserien? Tre segrar, två oavgjorda (förlust i sudden) och en förlust under ordinarie tid?

– Jag tycker att första rundan på serien har vart i stort godkänd. Ett spelmässigt bottennapp i Malung men annars godkända insatser både spel och poängmässigt. Men jag är övertygad om att vi inte har maxat vår form än.

– Det kommer bli en tuff bortamatch mot Grums, men om vi är påslagna från start och följer hur vi vill spela med disciplin och ett bra go i laget så är jag övertygad om att vi får en trevlig söndag
Vi önskar Sebastian, Conny och laget stort lycka till idag. Förhoppningsvis har de bevarat formen de visade upp för en dryg vecka sen och kan skaka Grums och snuva dom på poängen.

Följ matchen live via www.live.hockeyettan.se

Text och foto: Mattias Forsberg