Uddamålsförlust borta mot Grums

Sura fick vända hem poänglösa från Värmland, Grums lade beslag på samtliga tre poäng och vann med 3-2. Vändningen kom i andra perioden, när Grums gick från 1-2 till 3-2. Trots Suraforcering i tredje perioden fick man inte till någon kvittering.

Det var hemmalaget som inledde målskyttet. Redan efter 5:54 höll sig Robin Johannesson framme och styrde snyggt pucken förbi Rasmus Helmrich i Surakassen. Sura tog sedan över spelet efter cirka 10 minuters spel och pressade på mot Grumsmålet och plötsligt så blev Jakob Forslund helt ren framför William Kias och lirkade in kvitteringen när klockan stod på 17:50. Skotten efter första perioden 8-12.

I andra perioden fortsätter Sura att pressa mot Grums mål och efter 4:05 tar man ledningen med 2-1 när Blake Luscombe sätter pucken i nät. Men tyvärr så vänder Grums på steken. Först så får William Eriksson skrinna från egen zon helt oattackerad och pricka in kvitteringspucken 2-2 efter 5:25. Sen tar Grums ledningen i spel fem mot fyra bara minuten senare genom Linus Johansson. Skotten i andra perioden 9-11.

I tredje perioden så jagar Sura kvittering och man får ett numerärt överläge mot slutet av perioden, och man plockar också ut Helmrich ur kassen. Men kvällens spel i numerärt överläge håller inte så hög klass utan Grums kan stå emot och vinner med uddamålet 3-2. Skotten i sista perioden 8-9 och totalt 25-32.

Sura fick inte igång sitt spel i powerplay. Trots tre numerära överlägen fick man inte utdelning. För många slarvpass och avslut ur dåliga vinklar gjorde att Grums kunde försvara sig effektivt. Bäst i Sura var Jakob Forslund som jobbade hårt hela matchen. Nu gäller det att ladda om för derby på onsdag, då kommer Köping på besök, matchen börjar 19:00.

Grums IK-Surahammars IF 3-2 (1-1, 2-1, 0-0)

Goalkeeper In 00:00 SUR 44 HELMRICH, Rasmus
Goal 05:54 GRU 1 – 0 EQ 70 JOHANNESSON, Robin 3 WESTBERG, Jerker 10 KASK, Stefan
Participation (On ice) GRU: 3 5 10 27 35 70 SUR: 7 16 18 33 41 44
Penalty 08:50 GRU 2 min. 10 KASK, Stefan Hooking
Goal 17:50 SUR 1 – 1 EQ 28 FORSLUND, Jakob 66 AHLIN, Anton 20 EDSTRÖM, Oscar
Participation (On ice) SUR: 20 28 44 55 66 77 GRU: 6 10 15 27 35 92

2nd period
Penalty 29:56 GRU 2 min. Too many players on the ice
Goal 34:05 SUR 1 – 2 EQ 9 LUSCOMBE, Blake 26 FORSMAN-LARSSON, Oscar 98 CARDWELL, Ethan
Participation (On ice) SUR: 7 9 26 28 44 98 GRU: 8 23 33 35 54 91
Goal 35:25 GRU 2 – 2 EQ 6 ERIKSSON, William
Participation (On ice) GRU: 6 15 17 34 35 92 SUR: 20 28 44 55 66 77
Penalty 36:09 SUR 2 min. 22 PETTERSSON, Hampus Tripping
Goal 36:21 GRU 3 – 2 PP1 23 JOHNSSON, Linus 54 EK KOSKELA, Hugo 6 ERIKSSON, William
Participation (On ice) GRU: 6 23 35 54 71 91 SUR: 28 36 41 44 66