Tre poäng borta mot Kumla

Sura tog en viktig seger borta mot Kumla när man på söndagskvällen vann med 4-2. Första vinsten borta mot Kumla sedan 27 januari 2019. Marcus Kivilä Carlzon satte två mål i sin andra match i Suratröjan. Stort grattis. I och med segern så klättrade Sura en placering och ligger nu på 4:e plats.

Det var dock Kumla som tog ledningen. På en avvaktade utvisning så höll sig Daniel Lindberg framme och slog dit första målet efter 11:13. Det tog dock bara 2:05 för Sura att kvittera. Jakob Forslund stod för en strålande prestation när han avancerade i anfallszon, slog en genomskärare framför Kumlamålet som David Lidström fångade upp och säkert satte bakom Joakim Ståhlberg i kassen. Skotten i första perioden 10-5.

Andra perioden var bara 1:10 gammal, när Ethan Cardwell bröt in från vänsterkanten och satte 1-2 bakom en förvånad Kumlamålvakt. Därefter hade Sura ett flertal chanser innan spelet gick över i Kumla favör. Till slut fick Kumla utdelning genom Daniel Lindberg, hans andra mål i matchen. Men Sura fick sista ordet i andra perioden, Marcus Kivilä Carlzon fick pucken på vänstersidan om Kumla målet och gled in mot målet och skickade in 2-3 pucken, ett psykologiskt viktigt mål med bara 39 sekunder kvar av perioden. Skotten i andra 9-12.

I tredje perioden så

fortsatte Sura att trumma på och gjorde det svårt för Kumla, som trots ett flertal numerära överlägen inte kunde få in någon puck. Mitt i Kumlapressen stack Sura mellan på en kontring, ett djupledspass från egen zon till offensiva blå av Jack Thompson, där Rasmus Sirugo passade tillbaka till Marcus Kivilä Carlzon, som inte gjorde något misstag och prickade in 2-4 efter 8:38. Kumla försökte och försökte, men Oliver Eriksson hade stängt igen och stod för flertalet vassa räddningar. Kumla fick ett gyllene läge att spela sex mot fyra med 2 minuter kvar. Men Sura försvarade sig mycket bra och man tog med sig tre poäng hem från Kumla. Skotten i sista perioden 15-14, totalt 34-31.

Trots att tre tunga pjäser, Kevin Lidström, Charlie Hellström och Elias Silfver saknades så gjorde Sura en helgjuten insats. Nu väntar Malung hemma på onsdag.

Kumla HC-Surahammars IF 2-4 (1-1, 1-2, 0-1)

Goalkeeper In 00:00 SUR 81 ERIKSSON, Oliver
Goal 11:13 KUM 1 – 0 EQ 97 LINDBERG, Daniel 18 SVANBORG, Oscar 19 WÄNGHULT, Victor
Participation (On ice) KUM: 11 18 19 27 43 97 SUR: 28 33 66 81 88 98
Goal 13:18 SUR 1 – 1 EQ 7 LIDSTRÖM, David 28 FORSLUND, Jakob 98 CARDWELL, Ethan
Participation (On ice) SUR: 7 9 28 36 81 98 KUM: 2 4 19 27 31 97
Penalty 15:20 SUR 2 min. 71 SIRUGO, Rasmus Holding

2nd period
Goal 21:10 SUR 1 – 2 EQ 98 CARDWELL, Ethan 9 LUSCOMBE, Blake 26 FORSMAN-LARSSON, Oscar
Participation (On ice) SUR: 9 26 28 36 81 98 KUM: 11 18 31 43 71 76
Timeout 27:45 KUM
Goal 31:46 KUM 2 – 2 EQ 97 LINDBERG, Daniel 27 GESCHWIND, Oscar 19 WÄNGHULT, Victor
Participation (On ice) KUM: 2 4 19 27 31 97 SUR: 13 22 33 66 81 88
Goal 39:21 SUR 2 – 3 EQ 60 KIVELÄ CARLZON, Marcus 36 THOMPSON, Jack 88 MURRAY, Blake
Participation (On ice) SUR: 26 36 55 60 81 88 KUM: 31 61 71 73 77 92

3rd period
Penalty 42:43 KUM 2 min. Abuse of Officials
Penalty 45:43 SUR 2 min. 33 UDD, Christofer Slashing
Goal 48:38 SUR 2 – 4 EQ 60 KIVELÄ CARLZON, Marcus 71 SIRUGO, Rasmus 36 THOMPSON, Jack
Participation (On ice) SUR: 7 36 60 66 71 81 KUM: 2 4 17 19 27 31
Penalty 50:02 KUM 2 min. 73 SANDGREN, Rasmus Kneeing
Penalty 58:01 SUR 2 min. 88 MURRAY, Blake Slashing
Goalkeeper Out 58:01 KUM 31 STÅLBERG, Jonathan
Goalkeeper Out 60:00 SUR 81 ERIKSSON, Oliver

Text: Staffan Hesselbäck