Sura upp till 3:e platsen

Sura plockade hem ytterligare tre poäng och klättrade därmed upp över kvalstrecket. En mycket viktig vinst! Nu fick man revansch på Malung och det med råge.

Sura inledde också målskyttet redan efter 1:26 häll sig Jakob Forslund framme och satte dit 1-0 målet. Sura pressade på hela första perioden och hade inte Isac Ohlsson spelat så bra i Malungsmålet, så hade det runnit i väg ordentligt i första perioden. Skotten efter första perioden 16-10.

Sura fortsatte mala på i början av andra perioden, men det tog ända till 11:e minuten innan man fick utdelning. Det var lagkaptenen André Astley Rydberg som var executorn och ökade på till 2-0. Sen gick det snabbare, endast 1 minut och 10 sekunder tog det innan Jack Thompson ökade på till 3-0. Då valde Malung att ta timeout. Efter det ryckte de upp sig i spelet och när Sura sen åkte på en utvisning så kunde man reducera i spel fem mot fyra genom Gabriel Olsson efter 15:36. Skotten i andra perioden 14-9.

I sista perioden krigade Malung på och hade spelövertaget, större delen av perioden, men Blake Murray snodde åt sig pucken av en Malungsspelare och satte dit 4-1 med 1 sekund kvar på Malungs utvisning. Malung chansade med att plocka ut målvakten efter 18:15 och fick till några chanser som väl kunde ha resulterat i mål, men det satte Oliver Eriksson stopp för. Skotten i sista perioden 5-7 och totalt 35-26.

Som sagt var, nu ligger Sura ovanför strecket och har chansen att bättra på sin placering i nästa match som spelas redan på fredag borta mot Eskilstuna Linden. Linde som ligger två poäng före Sura.

Surahammars IF-Malungs IF 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)
Skotten: 35-26 (16-10, 14-9, 5-7)