Tue 13 Apr Slut
Hockeylag NYB 9
Hockeylag MAR 1
Tue 13 Apr Slut
Hockeylag HHC 1
Hockeylag TRO 2
Fri 16 Apr 18:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag NYB -
Fri 16 Apr 18:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag HHC -

Hudik Hockey fick slita för segern

Det var väl ingen av Hudik Hockeys bästa matcher i vinter, men det blev ändå en ny seger och tre poäng att stuva in i bagaget sedan Hanviken besegrats med 3–2 (2–0, 0–1, 1–1) i Tyresö ishall.

Foto: Flywood Studio

TV: HANVIKEN-HUDIKSVALL 2-3 – se målen här. 

Vi kommer inte upp till riktigt samma spel som vi hade i lördags, men vi vinner matchen i alla fall och det känns bra, sa tränaren Magnus Nilsson.

Det var inte alls samma fart och fläkt över spelet som i lördags mot Enköping, men ändå kunde HHC skaffa sig ett övertag i målprotokollet i den första perioden. Visserligen var det väldigt nära att Hanviken tagit ledningen sedan #55 Andreas Söderberg bjudit hemmalagets målspruta Felix Liljegren på ett friläge, men Liljegren missade och i stället var det gästerna som tog ledningen i anfallet efteråt. #20 Henrik Marklund släppte pucken till #26 Mathias Hellgren och han hittade #17 Marcus Linderborg som satte 0–1 med en backhand.

Det målet kom efter 7.50 och knappt två minuter senare (9.46) blev det 2–0 till HHC. Söderberg sköt,  #29 Jesper Wiberg var först framme på returen innan pucken hamnade hos #12 Christoffer Jansson som hittade rätt bakom Victor Lundahl i hemmamålet.

Vi leder med två mål efter den första perioden och det var väl egentligen inte helt välförtjänt, Vi fick aldrig upp farten som vi ville, sa Nilsson.

Andra perioden började med att Hanviken brände ett par rejäla lägen och HHC-spelet gick inte alls att känna igen. Tränarduon Magnus Nilsson och Johannes Westring ansåg sig tvingade att ta en time out. Hudik fick lite andrum eftersom hemmalaget drog på sig en utvisning strax därefter, men PP-spelet var inte det bästa även om #9 Marcus Sirén var nära att öka på ledningen.

Då var Hanvikens power play desto vassare och med Andreas Söderberg på utvisningsbänken kom reduceringen då Charlie Ahlberg styrde in Robin Jacobssons passning bakom #53 Oliver Tornerefelt.

Det blev inga fler mål i mittenperioden och det ska nog HHC var mest tacksam över.

Vi var lite seg från start men ändå hade vi en tvåmålsledning. Sedan kunde vi inte slå om, det är svårt så där mitt i matchen, sa Nilsson.

Det stod sedan och vägde i inledningen av den tredje perioden och det vägde över till Hudik Hockeys fördel efter att Christoffer Jansson gjort sitt andra mål för dagen fram till 3–1. Efter målet hade Hudik bra kontroll på händelserna och inte ens ett numerärt överläge för hemmalaget innebar några direkta farligheter framför Oliver Tornerefelt.

Det blev ändå lite spänning på slutet sedan Dennis Nordström reducerat med 25 sekunder kvar. Hanviken plockade ut målvakten och man fick också ner pucken i anfallszon, men man kom aldrig till skott – och HHC kunde inkassera tredje raka segern.

Det har varit lite upp och ner. Vi hade vår dipp med fem raka förlustmatcher, och även om vi har mer att önska av spelet i dag tycker jag ändå att vi är på rätt väg, sa Nilsson.

Det är en jämn serie, Hanviken är inget dåligt lag även om de ligger sist. Det är små saker som måste göras på rätt sätt för att vi ska vinna, och det har vi gjort bra den här veckan.

Ja, veckan har bjudit på tre matcher, tre matcher som inneburit nio poäng och just nu en andra plats i den haltande tabellen. Veckan som kommer innehåller ”bara” två matcher, Forshaga hemma på torsdag och Östersund borta på söndag.

Skribent: Christer Stridh