Tung söndagsafton för SIK

Skövde IK intog Billingehovs is under söndagen för att plocka andra raka segern i Allettan mot Huddinge IK. Ett lag som SIK släppt in en stor andel mål emot de senaste säsongerna men med en solid defensiv hoppades SIK att de skulle kunna rubba ”talangfabriken”.

Den första perioden bjöd inte på några riktigt farliga chanser åt något håll egentligen.

Båda lagen skapade ett par halvchanser men mest av allt spenderade båda klubbarna tid i utvisningsbåset.

Sex minuter vardera delade David Gustafsson ut under den första akten i en mindre bra hockeymatch.

Båda lagen satte defensiven först och såg till att alltid ligga på rätt sida om sin motståndare.

En riktigt giftig chans fick de åtta åskådarna och alla hemma i tv-soffan se. Huddinge fick fast SIK i offensiv zon efter ett av sina numerära överlägen och ett backskott höll på att smita in bakom Robin Wallin men Tom Olsson såg till att rensa undan pucken innan den passerade mållinjen.

Annars var det inte mycket att skriva hem om, visst båda lagen fick ett par långa anfall men målen lös med sin frånvaro och skottstatistiken, 7-7 speglade matchbilden ganska väl.

– Jag tycker vi börjar matchen bra och skapar en del halvchanser men en jämn match där vi hanterar matchbilden på ett bra sätt, sa Fredrik Ljunggren om första akten.

Snabba mål

Det går undan i ishockey sägs det, det var ett påstående som stämde väldigt bra in på mittperioden i Billingehov. De chanser som inte dök upp i den första akten kompenserades ordentligt i den andra.

Skövde fick ett av flera frilägen efter knappt fyra minuter när Adam Thilander tog sig igenom men avslutet landade i magen hos Pontus Eltonius. Halvminuten senare var det målramen som stod i vägen för SIK.

Istället skulle hemmalagets ledningsmål komma två minuter senare. I numerärt överläge skickade Thilander i väg en puck från backplats och framför målet stod Oscar Forsmark och styrde pucken i en båge över Eltonius och in i kassen.

Det målet ga

v gästerna en enorm energi och redan i bytet efter kom de två mot noll med Robin Wallin men hemmakeepern var tät på Rasmus Dahlberg-Karlssons avslut.

SIK fick ett nytt läge att utöka sin ledning när Max Kardevall kom direkt från utvisningsbåset och blev ren med Eltonius. Backen kom i hög fart men lyckades inte överlista burväktaren med sitt skott.

Knappa minuten senare var det bröderna Lundmark som skapade en het målchans när Anton spelade in pucken framför kassen till David men trots två möjligheter lyckades Huddinge få undan pucken och freda sig.

Den 17de matchminuten blev tung för SIK:s del. Först fick Huddinge ett nytt två mot noll läge med Wallin och 43 sekunder senare så hade gästerna vänt på matchen.

Rasmus Dahlberg-Karlsson fick stå helt ensam framför kassen, fick pucken serverad av Anton Kalte och kunde enkelt peta in pucken i det tomma målet när Wallin var överspelad.

34 sekunder senare så var det Fabian Lundh som fick stå omarkerad framför Wallin och på den andra returen från burväktaren så tryckte Lundh in ledningsmålet för Huddinge.

– Jag tycker vi slarvar en del på de målen som blir och tappar markeringen på båda målen i andra perioden och det beror väl på att vi har puckkontroll och blir av med den vilket gör att man inte är i en försvarsposition, sa Fredrik Ljunggren.

Bröderna Lundmark bäst i SIK

Anton Lundmark fick en fin chans att kvittera knappa minuten senare när han tog sig in i anfallszon, drog en försvarare och drog iväg ett avslut, en decimeter ovanför målramen och Huddinge kunde gå till pausvila i ledning.

– I den andra perioden så tycker jag Huddinge flyttar fram och forecheckar hårdare på oss, de är väldigt tydliga med att de vill checka högt på oss och vill att vi ska spela fast oss och jag tycker att vi bjuder in dem lite, ansåg Fredrik Ljunggren.

Men SIK inledde den tredje akten piggt och det tog mindre än två minuter innan David Lundmark stänkte in kvitteringen med ett hårt skott som gick i målvaktens bortre hörn.

– Vi spelar ganska primitivt ibland och bröderna Lundmark kommer med fart och skapar en hel del matchen igenom. Vi ger bort lite momentum och tappar lite greppet på vad vi ska göra, ansåg Fredrik Ljunggren.

Matchbilden jämnade ut sig efter målet och gästerna spelade med ett bättre tålamod än Skövde. Till slut gav det också utdelning.

Typiskt baklängesmål för ett lag i motgång

Björn Jonasson fick öppet mål när hemmalaget missade i räkningen och det var ett av de enklare målen Jonasson gjort i sin karriär.

Dryga två minuter senare avgjordes matchen definitivt.

Joakim Hälleström skickade iväg ett halvhjärtat skott mot anfallszonen och pucken smet in mellan Robin Wallins benskydd. Ett typiskt mål som ett lag i motgång får emot sig ibland.

Minuten senare hittade domare David Gustafsson en dubbelutvisning, Huddinges Dahlberg-Karlsson åkte på interference och Skövdes Erik Möller för diving. Ett beslut som kändes lika tvetydigt som det låter. Det kan inte både vara utvisning och filmning på samma gång, men domare Gustafsson hade knappast en av sina bättre matcher i karriären.

– Jag kritiserade domarna när vi vann sist, jag väljer att inte göra det idag, sa en diplomatisk Fredrik Ljunggren.

Med sex och en halv minut kvar att spela kunde sedan Björn Jonasson hitta nätet ytterligare en gång med ett handledsskott som gick in ovanför Robin Wallins axel och fastställde slutresultatet till 2-5.

– Jag tycker att vi mentalt blir påverkade av alla mål vi släpper in egentligen och vi orkar inte mobilisera kraft för att komma tillbaka. Just nu jobbar vi bra men vi har inte fått den utdelning vi behöver för att vinna matcher, sa Fredrik Ljunggren.

På onsdag väntar nästa match när SIK beger sig de dryga tre milen norrut för möte med antagonisten Mariestad BoIS Hockey.

– Det är bara upp på det igen och vi har fortfarande möjligheter att vinna hockeymatcher och titta uppåt i tabellen, avslutade Fredrik Ljunggren.