Tue 13 Apr Slut
Hockeylag NYB 9
Hockeylag MAR 1
Tue 13 Apr Slut
Hockeylag HHC 1
Hockeylag TRO 2
Fri 16 Apr 18:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag NYB -
Fri 16 Apr 18:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag HHC -

Sent avgörande av Hudik Hockey

Det blev fjärde raka segern för Hudik Hockey i ATG Hockeyettan Norra när man på fredagskvällen mötte Forshaga på hemmais. Segersiffrorna skrevs – precis som i bortamötet – till 4–1 (0–1, 0–0, 4–0), där avgörande nu kom i den tredje perioden.

Fotograf: FlyWoodStudio.

TV: HUDIK-FORSHAGA 4-1 – se målen här!


– Det var skönt att vi kunde komma tillbaka, sa hemmatränaren Magnus Nilsson, för jag tycker att Forshaga var betydligt hetare än oss i första perioden, och det ska dom inte vara, inte när vi spelar på hemmaplan.

Det var visserligen en rätt jämn första period, där dock Forshaga var det lag som enklare – och snabbare – kom in i anfallszon. Man vann också skotten (10–7), visserligen i kraft av spel fem mot tre ett tag, men man var också det lag som skapade de få målchanser första perioden bjöd på.

Gästerna tog också ledningen efter 9,38 då Jakob Ringsby slog till på en egen retur och pucken seglade över axeln på #25 Andreas Bosson i hemmamålet.

– Vi gör ingen bra första period. Forshaga hade en jäkla fart då, men vi lyckades få stopp på dem i mittzon mycket bättre i den andra perioden, sa Nilsson.

– Tyvärr utnyttjar vi inte våra spelvändningar på de sätt vi hade hoppats på.

Nej, det klickade inte riktigt i passningsspelet och trots ett markant övertag i skottstatistiken (11–3) var målchanserna lätträknade. #85 Lukas Enqvist hade den bästa när han slog en retur i burgaveln efter skott av #24 Axel Levander.
Därmed var HHC i fortsatt underläge när den tredje perioden började.

– Vi pratade i pausen om att vi måste bli lite mer desperat, och att få in mer folk på mål, för vi gör ju trots allt nittio procent av våra mål när vi har spelare framför motståndarnas målvakt, sa Nilsson.

Hemmalaget fick chansen i numerärt överläge i början av den tredje perioden, och då kom också kvitteringen. Precis som tränare Nilsson önskade hade man folk framför Eric Forsberg i Forshagas mål och Axel Levander (bilden) kunde styra in skottet från #42 Hugo Enock.

Då stod matchuret på 3.31.

Sedan stod det och vägde. #57 Sebastian Björnstad var nära att ge HHC ledningen, men han fick se sitt skott träffa underkanten av målribban och studsa ut, och avgörandet lät vänta på sig.

Men när det väl kom var det snyggt.

– Skolexempel på hur ishockey ska spelas, tyckte Nilsson.

Då hade han sett #29 Jesper Wiberg hitta ut med pucken till #23 Adam Byström Johansson i en snabb spelvändning.

Hemmakaptenen tog ett par snabba skär in i Forshagas zon innan han levererade en passning som satt exakt på bladet på framstörtande #58 Filip Lander. Han behövde bara sätta ner klubban och styra in 2–1, detta skedde efter 14.46.

Det snygga målet blev matchavgörande, för när Forshaga försökte jaga kvittering chansade man med att plocka ut målvakten Forsberg två gånger. Vid första tillfället kunde #9 Marcus Sirén göra 3–1 tolv sekunder senare, och vid det andra tillfället hann Forsberg nätt och jämt ut i båset innan #17 Marcus Linderborg fastställde slutsiffrorna till 4–1.

– Vi är skridskostarka och ofta mal vi ner våra motståndare.

– I bortamatchen, som vi också vann med 4–1, var vi visserligen bra från början och tappade lite i tredje perioden, men då hade vi redan avgjort. Nu går vi ut och gör fyra mål i sista perioden och tar en skön seger, sa Nilsson.

Segern innebar att Hudik Hockey befäste sin andraplats i den haltande tabellen, och en hel del talar väl nu för att laget ska kunna tillhöra topp-4 när serien är färdigspelad, en placering som ger hemmaplansfördel i play off 1 (åttondelsfinal).

Tränarduon Magnus Nilsson och Johannes Westring kunde efter trepoängaren med gott samvete ge laget ledigt i helgen innan det är dags att fokusera på de kommande tre hemmamatcherna nästa vecka, Piteå (torsdag), Boden (lördag) och Kalix (söndag).

Skribent: Christer Stridh