Tue 13 Apr Slut
Hockeylag NYB 9
Hockeylag MAR 1
Tue 13 Apr Slut
Hockeylag HHC 1
Hockeylag TRO 2
Fri 16 Apr 18:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag NYB -
Fri 16 Apr 18:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag HHC -

Inför SIK – Mörrums GoIS IK

Vid en raketuppskjutning är det inget annat än en följd av kontrollerade explosioner som sker. Skövde IK:s femstegsraket inledde i fredags sin ignition sequence via 2–1 seger nere i Mörrum. I första raketsteget i söndagens match mot KHK gjorde man Lift Off via finfina 4–1. Nu gäller det att man bränner av nästa raketsteg på bästa sätt för att därmed hamna i den fart och den omloppsbana som krävs för vidare färd. Under onsdagskvällen på Billingehov gäller det att vi förvaltar flygmöjligheten vi av egen kraft skaffat oss nu när ett revanschsuget Mörrum dyker upp i Billingehov.

Vi kör som vanligt, träningskoll sista träningen inför match och när den är avklarad och tränarna haft sin genomgång med spelarna blir det en trevlig pratstund i tränarrummet med HC Fredrik Ljunggren och hans vapendragare Jimmy Krusell. Fredrik får svara på de första frågorna men det var några veckor sedan Jimmy fick klä skott och det ändrar vi på lite längre ned i reportaget.

Kombinationen av seger och underbart spel är helt enkelt svårslaget, berätta om söndagens match mot KHK?

-Nej men det var självklart tre sköna poäng och en väl genomförd match tycker jag, inleder Fredrik. Vi har en jämn förstaperiod. Jag tycker andraperioden går ju till oss, vi flyttar fram förutom de första minuterna kanske. Sedan tycker jag vi har långa anfall och skapar tryck och får utdelning genom att fortsätta att mata på helt enkelt. Sedan får vi ett powerplay och det var ju ett tag sedan så det var ju skönt. Det räckte med tretton sekunder tydligen och sedan hade vi 4–0. Det var en skön match och kunna vinna på det sättet vi gjorde och ett väldigt bra arbete av killarna.

Ja powerplay ja, tillslut kom det och då tog det inte lång stund. Henrik Thegel smyger upp på bortre och David Lundmark serverar honom snyggt. Min upplevelse är att där måste de varna från KHK:s bås vad som håller på att ske men det gör de inte, hur mycket och vad får man skrika från båset?

-Nej men du får skrika, det tror jag, det är inga problem. Du får varna och prata om spelet, det tror jag. Sedan är det väldigt svårt att hinna uppfatta det på isen. Om vi pratar om just den situationen så är det ju svårt för ett bås att se till att de på isen gör rätt utan det får man sköta därute tänker jag. Det är klart att det skriks ibland men det viktiga är att de har en kommunikation de som är på isen.

Vi pratade ju lite om känslor sist redan men hur arg får man bli i båset?

-Ja det vet jag inte riktigt, hehe. Tänker du på hur domarna reagerar då?

Ja!

-Det är ju lite individuellt hur de tar sådant så det är svårt att säga, det finns nog inget generellt.

Men som tränare kan du också bli utvisad?

-Absolut!

Joel Werner var med och tränade idag, är han redo för match?

-Ja det är han!

Och hur går det med Anton Lundmark?

-Det var en hjärnskakning så han följer hjärntrappan och är inte startklar till imorgon utan han började egentligen igår med lite lättare rörelse och idag har han cyklat lite så till helgen som bäst.

Då håller vi tummarna för det!

-Japp!

Några andra förändringar i laget?

-Nej utan det är Werner som kommer till, inget annat.

Fyra läsarfrågor idag och den första handlar om hur allettan ser ut denna säsongen. Alla är medvetna om att det är en annorlunda säsong med inställda matcher till höger och vänster, hur påverkas spelarna av att ni har så många fler matcher spelade?

-Det påverkas vi inte av. Läsaren tänker att man tittar i tabellen och ser att man har mer matcher?

Ja!

-Nej men det påverkas vi inte av. Det är väl mer när det är annorlunda rytm i veckorna och matchandet som man påverkas lite grand. Men just hur det ser ut i tabellen är inga konstigheter. Det som påverkar oss är väl att vi som spelat mest är väl de som kommer ha det här två veckor långa uppehållet i slutet medans de andra spelar på. Det är ju två veckor mellan näst sista och sista omgången. Så det är väl det som kan påverka oss egentligen och annars har ju vi kunnat hålla ett jämnt matchande så det är inga konstigheter.

Vårt försvarsspel senaste två matcherna har varit oerhört bra och ingen backar undan för att stoppa ett skottförsök, är det något ni påpekat?

-Inte mer än vanligt. Vi vill ha ett solitt försvarsspel och tycker att försvarsspelet i egen zon har varit bra mesta delen och jag tycker de är väldigt uppoffrande och täcker mycket skott hela tiden. Sedan vet jag också att vi släppte in mer mål mot Huddinge och Mariestad och vi pratade väl om det efter Mariestad om jag inte minns fel och jag tycker väl att det rinner in mål på de misstagen vi gör den matchen snarare än att vi har ett mindre bra försvarsspel över sextio minuter. Så vi känner oss trygga i det.

Två matcher på en knapp vecka mot Mörrum, senast blev det en hel del känslor, finns det någon risk att det blir liknande imorgon?

-Det som vi vill ha liknande är väl tre poäng då. Känslor vill vi ha, känslor ska det absolut vara. Sedan vill vi inte ha skador och dumheter men känslor på rätt ställen och tävla om det viktiga och det är poängen.

Vi kan inte gärna säga att vi fått många powerplay senaste två matcherna, ett pp på sex perioder, varför tror du att vi inte får med oss fler powerplay?

-Ja det var en väldigt bra fråga faktiskt som inte jag är rätt man att svara på, det får de som blåser göra, eller de som inte blåser i det här fallet. Nej men jag vet faktiskt inte och jag tycker väl att i Mörrum var det ju inte mycket utvisningar över huvud taget, vi hade två på kort tid men annars var det ju en väldigt försiktig match egentligen. Nej men jag har inget bra svar men jag tycker det är konstigt att vi hade noll minuter med oss där och bara tretton sekunder senast.

Materialarcheferna var lika heta idag som David Lundmark är och har flera frågor till Jimmy Krusell. ”Krusse” hävdar att han är topp tre i Skövde på padel, kan det stämma?

-Haha, skrattar Jimmy. Det gör det absolut inte!

Det ryktas på stan om att du erbjuder dig som PT i padel till både spelare och ledare, stämmer det och de undrar också om du kan dela med dig av några tips på hur man spelar padel?

-Det där med padel har tagit, ja vad säger man, det har spårat ur lite här i ishallen känner jag. Jag är absolut inte någon PT vad det gäller padel eller någonting.

Här bryter Fredrik in och frågar skrattande, hur många dagar spelar du den här veckan?

-Den här veckan spelar jag fyra dagar. Men det är ju med mig själv, det är ju inte så att jag håller i någon träning eller något utan det är för att jag tycker det är roligt, hehe.

De undrar också om det är glädjande att Anders Lundström har slutat slipa dina skridskor?

-Jag kan väl säga som så att det var en gång i tiden som jag kanske hade Lundström som lite misstänkt men det tar jag tillbaka. Jag har ganska säkra källor på att det är någon helt annan där. Kan vara någon av materialarcheferna kanske?

Sedan hade jag faktiskt en materialarchefernafråga till Fredrik också. Det ryktas att ”Jimsan” (mycket skratt) får byta plats i bussen, har du några kommentarer på det?

-Nej han får behålla sin plats ett tag till. Vi behöver ha lite rotation ibland och så men han får vara kvar en stund till där.

Då fortsätter vi med mina frågor nu.  Ännu en antagligen måstematch för både Skövde och Mörrum, vad förväntar du dig och hur ska ni gripa er ann utmaningen?

-Vi har ju känt här ett tag att vi har ju möjligheter att påverka vad som händer genom att vinna våra matcher, att vi möter lag som ligger runt ikring oss är positivt. Så att vi ser det som en positiv utmaning att fortsätta på inslagen väg. Jag tycker och det säger säkert Mörrum om oss också, men jag upplever att vi har ganska bra koll på dem med tanke på att vi mött dem nyss och har det färskt i minnet. Vi vill fortsätta med det bra försvarsspelet som vi har haft den sista tiden. Kanske minimera glappet mellan forwards backar i hemgång ännu mer så att vi inte blir för långa och får de ingångarna emot oss. Annars så handlar det om att fokusera på vårat spel, fortsätta att ha bra fart, snabba omställningar och ha ett bra driv och kraft sedan.

När försvarsspelet klaffar kommer även anfallsspelet känns det som?

-Jo men det hänger ihop så klart. Spelar man ett bra försvarsspel och kan jobba smart där och vinna puck i ett tidigt skede så har man kraft att anfalla istället för att man behöver lägga allt krut på försvarsspelet så det hänger absolut ihop.

Till förra hemmaderbyt blev åtta Rebeller inbjudna och då fick jag förhinder, grym besvikelse. Till onsdagens match får ännu en gång åtta Rebeller chans att agera hejarklack och jag hoppas verkligen vi kan tillföra energi till spelare och ledare!

-Nej men det är jättekul att det blir en gång till och jag hoppas väl att det den här gången slutar på ett bättre sätt än senast ni fick vara här. I dessa tider får man vara nöjd med det så vi hoppas att det blir ett ordentligt livat gäng som kommer hit.

Tre matcher har jag sett på plats denna vinter och hundra procent av dem är segrar. Det vore underbart om den siffran kan hålla sig intakt!

-Jag håller med, skrattar tränaren.

Blir det Hugo Fagerblom som ännu en gång får vakta målet eller är det dags för ett inhopp av Robin Wallin?

-Hugo står!

Då önskar jag lycka till!

-Tack så mycket!

Matchtråd på Rebellernas supporterforum hittar du här. https://rebellerna.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=939

Det är inte många matcher kvar nu att rösta på årets spelare då priset delas ut vid sista matchen i allettan. Information om röstningen hittar du på Rebellernas hemsida.  https://rebellerna.com

Vill du ha svar på just dina frågor och funderingar så maila in läsarfrågor till per-erik.odh@rebellerna.com

Med tanke på den femstegsraket hemsidan skriver om.

  Å VI LÄTTAR, VI FLYGER, VI SVÄVAR FRAM. LÅT DET ALDRIG TA SLUT!