Nattsvart för SIK i måstematchen

Ytterligare en måstematch stod på schemat för Skövde IK under onsdagskvällen när Mörrum kom på besök till Billingehov men ingenting gick Skövdes väg och till slut så blev siffrorna förnedringsstora.

Skövde IK kom till matchen mot Mörrum med ett stort självförtroende efter två raka segrar men den första perioden var, om vi ska vara ärliga, inte bra från Skövdes sida. Åtminstone inte de avslutande tio minuterna.

Mörrum inledde matchen piggt och Hugo Fagerblom fick det svettigt redan efter tre minuter när gästerna fick en dubbelchans men då parerade burväktaren med benskyddet.

SIK fick dock en bra chans att ta komma in i matchen när de fick spela powerplay efter sex och en halv minut. Men hemmalaget hade svårt att få till något ordentligt tryck och chanserna uteblev. Bästa chansen kom när det bara återstod några sekunder på Filip Brahms utvisning när hemmalaget fick en dubbelchans framför kassen men ingen av skyttarna framför buren lyckades trycka in pucken.

Halvminuten efter periodens powerbreak var det istället Skövde som fick spela med en man mindre på isen sedan William Johansson visats ut för en tripping.

– Jag tycker väl att vi kommer ut ganska mjukt och tamt redan från början och är lite för långsamma i spelet och beslut vilket gör att de får vinna närkamper på grund av det, ansåg Fredrik Ljunggren.

Bästa chansen i det numerära överläget hade dock hemmalaget. Henrik Thegel var på vippen att ge sitt lag ledningen men fick inte ordentlig träff och Didrik Jansson i gästernas kasse kunde freda sitt nät.

Sista fem minuterna av perioden tillhörde definitivt gästerna. För på tre minuter och 41 sekunder kunde gästerna stänka in inte mindre än fyra kassar.

Först styrde Filip Brahm in 0-1 och sedan fortsatte det.

0-2 70 sekunder senare av den före detta Mariestadspelaren Oscar Holst, 72 sekunder senare fick Marcus Paulsson slå in 0-3 och ytterligare 81 sekunder senare kom 0-4 genom Jesper Hultberg på vad som såg ut att vara en spark från undertecknads position.

– Det känns ändå som att vi blir lite starkare efter att vi klarar av vårt första boxplay men det räcker med att de gör ett mål så faller vi ihop, sa Fredrik Ljunggren.

Raset fortsatte

Till den andra perioden hoppades Skövdesupportrarna att hemmalaget skulle vakna till och få med sig en snabb reducering men det tog bara knappt fem och en halv minut innan Hultberg gjort 0-5 på en retur framför Hugo Fagerblom.

– Vi försöker väl ändå tro på det inför andra men de får två snabba och då är det god natt. Efter det så blir det en väldigt intetsägande match, sa Fredrik Ljunggren.

32 sekunder senare var det dags igen, Ludvig Svensson Träff styrde in 0-6 och Skövde valde att både ta sin timeout och byta ut Hugo Fagerblom mot Robin Wallin för att få till någon förändring.

– Vi rasar samman när de gör mål och lyckas inte hålla ihop laget, vi ger bort puckar när vi har den och är alldeles för utspridda, ansåg Fredrik Ljunggren.

Både Max Kardevall och Alexander Ternblad kom nära, men inte tillräckligt. Kardevalls avslut tog i utsidan av målramen och Ternblad fick öppet mål men Jansson stod för en benparad.

Istället krävdes det ett numerärt överläge för att hemmalaget skulle spräcka nollan. Henrik Thegel hittade en lucka hos Jansson efter 11.16 och en liten strimma av hopp tändes för hemmalaget.

I bytet efter fick Oscar Forsmark ett friläge med Jansson men avslutet gick via burväktarens klubbhandske och utanför ramen.

Och två minuter senare var Henrik Thegel bara någon centimeter ifrån att reducera men hans skott tog i överliggaren och gick upp i skyddsnätet bakom Jansson.

Dryga 20 senare frispelades Hugo Wirell av Hampus Engman och Wirell snärtade in 1-7 bakom Robin Wallin.

Gästerna fortsatte komma till chanser

Den tredje akten blev en väldigt avslagen historia där gästerna var de enda som verkade intresserade av att anfall, trots en stor ledning.

Därför kom också 1-8 som ett brev på posten när Wirell styrde in ett backskott bakom Robin Wallin och då var känslan på läktaren att gästerna gick för tvåsiffrigt.

– De får komma till målchanser alldeles för enkelt. Det känns väldigt tafatt. Det är inte bra på något sätt, varken spelet eller resultatet, konstaterade Fredrik Ljunggren.

De kom nära, för med dryga nio minuter kvar att spela styrde Freddy Roslund in 1-9 bakom Wallin och Skövde såg håglöst ut. Ingen i hemmalaget orkade kriga för märket och gästerna skapade ytterligare möjligheter att öka på sin ledning men siffrorna stod sig matchtiden ut och SIK fick se sig förnedrade med 1-9 på hemmais.

På söndag spelas nästa match när SIK beger sig till Småland för möte med Troja/Ljungby.

– Ladda till match är inga problem, nu har vi några dagar på oss att ladda om även om det känns nattsvart just nu. Det får inte se ut så och det får inte bli såna siffror, det är alldeles för dåligt men så ska det inte se ut på söndag, avslutade Fredrik Ljunggren.