Thu 22 Apr Slut
Hockeylag HHC 3
Hockeylag NYB 2
Thu 22 Apr Slut
Hockeylag MAR 2
Hockeylag TRO 3
Sat 24 Apr 16:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag NYB -
Sat 24 Apr 16:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag HHC -

Hudik tog sjunde raka segern

I slutet av januari fick Hudik Hockey med sig en (1) poäng under sin road-tripp i norr från matcherna mot Piteå, Boden och Kalix.

En månad senare vände HHC helt på steken och kammade hem nio (9) poäng mot samma motståndare i tre matcher på fyra dagar hemma i Glysishallen.

Fotograf: FlyWood Studio.

TV: HUDIK-KALIX 4-2 – se målen här.

Efter 4-2 mot Piteå på torsdagen och 3-1 mot Boden på lördagen såg HHC till att förlänga sin segerrad till sju raka fullpoängare genom att göra 4-2 (2-0, 2-1, 0-1) i söndagsmatchen mot Kalix, något som nu öppnar en stor möjlighet att kunna ta andraplatsen i AllEttan Norra. Något som i sin tur garanterar hemmafördel i den inledande slutspelsronden.

– Om vi ser på de tre hemmamatcherna som en helhet och våra nio poäng, så tycker jag att vi har hanterat det på ett riktigt bra sätt. Vi har sagt att vi måste komma ut starkare och det tycker jag vi har gjort. Att vi sedan mattades och inte riktigt orkade helt ut i matchen mot Kalix är inte konstigt efter den tunga insatsen vi hade mot Boden på lördagen, tyckte HHC-tränaren Magnus Nilsson.

– Vi inledde starkt nu också, men sedan borde vi ha spelat mer efter vad kroppen tillät. Vi måste lära oss att välja rätt när vi ska byta och inte bli kvar där ute på isen för länge. Kalix ligger ju där och lurar i tabellen, så det är inte lätt att spela mot dom. Nu fick vi tunga ben i slutet och det märktes att vi hade gått hårt mot Boden på lördagen, menade Magnus Nilsson.

HHC fick en bra öppning med 2-0 från den första perioden och kunde sedan bestämma villkoren där ute på isen. Segern och trepoängaren var egentligen aldrig hotad även om Kalix tryckte på mot slutet och fick ett powerplay som gav reducering till 4-2 och sedan spelade nästan non stop utan målvakt i HHC:s försvarszon de två avslutande minuterna.

Ytterligare ett mål där kunde naturligtvis ha satt HHC på ett riktigt svårt prov, men hemmaspelarna hade inte riktigt ”tomt i tanken” och kunde ganska lätt hålla undan.

Det började med att HHC tog ledningen med 1-0 efter 7.58 när man vann pucken högt upp i banan och #18 Felix Carenfelt fick fritt fram mellan Kalix backar med god tid att dra målvakten och enkelt lyfta in pucken. (Bilden ovan).

Det var naturligtvis precis vad HHC behövde för att ta tag i spelet och hitta sin trygghet. När sedan HHC fick chansen i sitt första powerplay kom också 2-0 (10.58) när #29 Jesper Wiberg som vanligt höll sig framme och fick tid på sig att skjuta två gånger på den fina passningen från #12 Christoffer Jansson. För Wiberg handlar det nu om mål i nästan varje match – och för Jansson i stort sett lika ofta om assists.

När sedan HHC ökade på till 3-0 redan efter 27 sekunder i den andra perioden kändes det som om matchen skulle vara över där. #23 Adam Byström Johansson styrde in skottet från #54 Hannes Lindström.

4-0 kom tätt därefter (23.24) när #19 Adam Falk slängde iväg ett löst skott in mot mål och pucken gick rakt igenom allt och alla förbi en helt skymd Jacob Karlsson i Kalix-målet.

Det kändes i det läget som att det inte skulle bli så mycket mer av spänning i matchen och inte ens när Kalix reducerade till 4-1 genom Johan Pettersson i andra periodens slutminut kändes det som ett hot mot Hudiks till synes säkra seger.

Men kraften började ta slut hos hemmalaget och Kalix fick lite av en nytändning genom 4-2 i powerplay (50.10) av William Juntto sedan HHC inte hade lyckats speciellt bra i två egna numerära överlägen och plötsligt såg Kalix-spelarna möjligheten.

Det blev visserligen några skott i slutet mot #53 Oliver Tornerefelt, men att Kalix chansning med sex utespelare skulle lyckas kändes inte riktigt möjligt. Men ett mål där för Kalix kunde ha satt Hudik under press av ett Kalix som då bara hade varit ”ett skott från utjämning” som det brukar heta.

Nu blev det aldrig aktuellt och HHC kunde bokföra nio sköna – och välförtjänta – poäng från ett tufft veckoslut.

Klicka HÄR för highlights.

Skribent: Lars Gösta Larsson.