Thu 22 Apr Slut
Hockeylag HHC 3
Hockeylag NYB 2
Thu 22 Apr Slut
Hockeylag MAR 2
Hockeylag TRO 3
Sat 24 Apr 16:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag NYB -
Sat 24 Apr 16:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag HHC -

Inför IF Troja/Ljungby – SIK

Jag har skojat om den femstegsraket som vårt Skövde IK klev på i och med segern i bortamatchen mot Mörrum. I steg tre, där vi brände på för att ta oss ut i omloppsbana, drabbades vi likt rymdfärjan Challenger av ett totalhaveri via hemska 1–9. Två matcher återstår för Skövdes del i allettan och faktum är att vi fortfarande, om andra matcher går vår väg, kan ta oss till Play in. För våra iskrigares del gäller det att påverka vad de kan!

Är detta näst sista gången jag intervjuar Skövde IK:s tränare Fredrik Ljunggren denna säsongen? Jag hoppas verkligen inte det!

Helst av allt skulle man ju villa hoppa över denna punkten men å andra sidan är rutiner bra så du får berätta om onsdagens möte med Mörrum?

-Hm, ja vad ska man säga, frågar Fredrik och funderar lite innan han fortsätter. Jag tycker vi börjar ganska ängsligt och ganska intetsägande första period egentligen, eller start på det rättare sagt. Jag tycker att vi någonstans känns tryggare för att vi reder ut boxplay i mitten någonstans. Men så fort de gör ettan så är det som att det slutar fungera för oss, jag vet inte vad som händer. Resten av matchen är det ju inte i närheten av att vara tillräckligt bra och så slutar det ju som det gör. Det finns väl väldigt få detaljer att analysera utan det blir en helhet som blir alldeles för dålig och resultatet därefter. Jag tror inte att vi gör någon djupanalys av det utan vi nöjer oss med att det var inte tillräckligt bra och det blev pinsamt stora siffror.

Jag har lite mer frågor även om du vill göra avslut!

-Haha, nej men det var mer mitt svar när du bad mig berätta om matchen utan har du mer konkreta frågor så svarar vi på det också, det är inga problem.

Den känslan när man i slutet av perioden släpper fyra bakåt på mindre än fyra minuter, kan du beskriva den?

-Det blir väldigt tomt på väldigt kort tid på något sätt. Man tänker att ettan kommer, det är tre och en halv, fyra minuter kvar, tvåan kommer direkt efter och då känner man någonstans att det här var ju inte vad vi ville men man tänker ändå att man ska rida ut det fram till periodpaus på något sätt. Jag tycker inte att under den perioden är vi inte så utspelade att de har en kavalkad med målchanser utan på något sätt så bara händer det. Nej men det blir väldigt tomt, uppgiven är fel ord men man inser inte riktigt vad som händer, det går för fort allting, för fort.

Sådant händer med lite olika mellanrum med totalhaveri för alla hockeylag, vad kan det egentligen bero på, hur ska vi förklara onsdagens krasch?

-Nej det kan vi inte förklara mer än att vi möter ett motstånd som är mer taggat än vi och när vi åker på motgångarna är vi inte tillräckligt starka för att reda ut det så blir vi ängsliga, ihåliga och förlorar närkamper.

Jag antar att ni knöt ihop den matchen till torsdagens träning eller var det något ni avhandlade redan i onsdags och vad säger ni till varandra för att göra avslut på den?

-Nej vi tog det på torsdagen, onsdagen var det inte riktigt rätt läge kändes det som. Vi tog det på torsdagen, självklart pratade vi om att det inte får se ut så men det viktigaste för oss nu är att fokusera framåt och då tänker vi kortsiktigt. Först och främst att vi skulle ha en bra vecka här och en bra avslutning på den med match mot Troja där vi vill jaga den möjligheten som finns och ta tre poäng. Det är väl det vi har fokuserat på, försökt att liksom bygga upp något att gå på igen.

Hur nattsvart det än var så får man ändå försöka hitta något som sticker ut positivt och två sådana saker kan man faktiskt hitta i slutet av matchen. Jag tänker på Jesper Erlandssons fantastiska arbetsinsats han gör i sitt sista byte och jag tänker också på hur David Lundmark med bara sekunder kvar av matchen slänger sig för att täcka skott!

-Ja men alltså viljan att göra rätt där ute, det är ju inte så att de åker ut och felar med mening, däremot så kommer vi fel. Vid flera av målen missar vi att täcka skott fast vi vill men puckar går förbi oss. Arbetsinsatsen och försöket till att göra rätt, det är liksom ingen som kliver ut och tror att det löser sig men vi hamnar otroligt snett på det. Jag håller med, det finns de som går hela vägen och vi har saker som såklart ser bra ut men inte som helhet över sextio minuter.

Jag kan rapportera något annat roligt också. Rebellerna har utsett januari månads spelare och till vår hjälp denna gång har vi använt oss av funktionen Man of The Match på Rebellernas supporterforum. Sent omsider fick han sitt pris idag och januari månads spelare var Hugo Fagerblom!

-Ja nu kommer jag knappt ihåg januari för det är ett tag sedan, hehe, men han har ju fått ta ett stort ansvar här under allettan med många matcher och gjort det väldigt bra. Det var ett bra val, Hugo har fått axla ett stort ansvar här. Vi har ju två målvakter som har stått hyfsat jämbördigt och när Robin (Wallin) var borta under en period så blir det en som fick ta hela ansvaret och han gjorde det jättebra under den perioden.

Fick vi några skador?

-Nej!

Och hur ser det ut på sjuk och skadelistan?

-Anton Lundmark är tillbaka, det är väl det som har hänt. Inget frånfall och det är han som är tillbaka ja.

Efter söndagens match har vi inga matcher på två veckor och sedan kan det om saker studsar vår väg bli en avgörande match mot Nybro. Har ni pratat om att kanske få till en träningsmatch under det långa uppehållet?

-Nej det har vi inte gjort utan vi fokuserar på det vi ska göra och dels så ska vi först och främst göra det bra mot Troja och vi tar det därifrån. Men ingen träningsmatch därefter.

Söndagens match mot Troja/Ljungby, ett lag som vi faktiskt slog hemma med uddamålet i en sådan där tät tillställning där försvaret firade triumfer. Vad får vi för match på söndag och vad förväntar du dig av laget?

-Jag förväntar mig en likvärdig matchbild. Jag har sett den matchen i efterhand ganska nyligen och jag tycker vi har ett bra försvarsspel över hela banan. Det är det vi kommer behöva ha också, jag tror de kommer komma ännu hårdare på oss när det är på deras hemmaplan. Det gäller att vi är beslutsamma i vårt spel med puck och att vi har det här trygghet i försvarsspelet där vi täcker skott, inte missar det utan att man kommer på rätt sida, rätt ställen, att vi vinner våra närkamper, att vi är starka framför eget mål, att vi inte blir för långa i laget. Det är väl det vad försvarsspelet handlar om och det tycker jag att vi har, bortsett från senaste matchen, gjort väldigt bra. Sedan vill jag att vi ska ha en jädra fart i offensiven, att vi ska ha snabba vändningar, att vi ska ha forwards som utmanar deras backar i åkningarna och att vi har ett jädra tryck mot kassen offensivt.

Vilken av våra två revanschsugna målvakter får uppdraget att mellan stolparna försvara vår heder?

-Det är Robin!

Då önskar jag lycka till!

-Tack så mycket!

Länk till webbsändningen av matchen hittar du här. https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-if-trojaljungby-skovde-ik-b9xyw

Matchlänken på Rebellernas supporterforum hittar du här. https://rebellerna.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=938

Nu gäller det att ni slänger in era röster till årets spelare ganska snart efter Trojamatchen då priset delas ut vid nästa match som är hemma mot Nybro. Information om röstningen hittar du på https://rebellerna.com

Eventuella läsarfrågor skickar ni via mail till per-erik.odh@rebellerna.com

NU TAR VI REVANSCH PÅ OSS SJÄLVA!