Thu 22 Apr Slut
Hockeylag HHC 3
Hockeylag NYB 2
Thu 22 Apr Slut
Hockeylag MAR 2
Hockeylag TRO 3
Sat 24 Apr 16:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag NYB -
Sat 24 Apr 16:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag HHC -

Inför kvart 2: Wiberg borta

För Hudik Hockey är det bara seger som räknas, i annat fall är säsongen över. Det är den bistra verklighet som gäller inför fredagens ”hemmamatch” mot Östersund i HockeyEttans kvartsfinal. För lagets bäste målskytt #29 Jesper Wiberg tog säsongen däremot slut redan i bortamatchen i tisdags.

Foto: Maria Paulsson (@mariiapaulsson på Instagram)

Det var i en kampsituation bara några minuter från slutsignalen som Jesper Wiberg fick en fallande Östersunds-spelare över sig. Jesper fick hela tyngden över sitt vänstra knä.

– Jag insåg direkt att det var något allvarligt eftersom jag först inte kunde böja benet. Det var bara att kliva av, berättar Jesper, som direkt fick en första hjälpen-insats av Östersunds medicinskt ansvarige i spelarbåset.

Under onsdagen undersöktes Jespers skada för en preliminär bedömning och det står nu klart att det inte blir något mer spel den här säsongen – oavsett hur lång den blir för HHC.

– Ja, så är det, säger Jesper. Men det var ändå en bra prognos jag fick. Av allt att döma är det inte korsbandet som är skadat utan istället ett ledband på insidan av knäet. Och då blir det en helt annan behandling och kortare rehab än om korsbandet skulle vara av.

– Då hade det blivit operation och kanske 8-10 månader med träning och rehab. Nu kan det handla om kanske 12 veckor med hjälp av ett specialskydd som stadgar upp knäet. Och om det går bra så är i alla fall inte nästa säsong hotad. Så det kunde ju ha varit värre, konstaterar Jesper Wiberg.

– Det har ju varit en tråkig säsong med tanke på pandemin och spel inför tomma läktare. Och så ska det sluta så här, så det är ingen risk att man ska glömma det, säger Jesper, som kommer att finnas på plats i Söderhamns ishall för att se sina lagkamrater i returmötet mot Östersund.

– Vi har en bred trupp, så jag tror att grabbarna klarar det här utan mig. Det är som det är, men det är klart att man skulle vilja vara med där ute på isen nu när det är som roligast, säger Jesper Wiberg.

Under den här säsongen har Jesper Wiberg gjort sammanlagt 33 mål för HHC där han varit en viktig del av den produktiva förstakedjan tillsammans med #23 Adam Byström Johansson och #12 Christoffer Jansson.

I grundserien gjorde Jesper Wiberg 20 poäng (17 mål och 3 assists) på 22 matcher. I AllEttan blev det 24 poäng (14+10) på 18 matcher och i slutspelet 2+1 på fyra matcher.

Sett mot den bakgrunden så är det naturligtvis ett svårt avbräck för HHC, som nu återigen måste försöka vända en slutspelsserie mot en stark motståndare. Mot Piteå gick det vägen. Nu är det samma läge igen, men med skillnaden att HHC inte längre har någon hemmaplan att spela på.

I Glysishallen är isen redan borta, något som blivit en riktig ”snackis” ute i hockey-Sverige. Det är verkligen inte någon lätt väg som Hudik Hockey har för att försöka ta ett steg till. Och om (vi säger verkligen ”om”) laget ändå skulle stå pall för motvinden, så kommer ju också kvalserien att spelas i Söderhamn.

För er som tänker följa kvartsfinaldramat via webb-sändningen kan vi påpeka att matchen börjar redan kl.18.00. Matchen ser du HÄR eller på Aftonbladet Plus.

Skribent: Lars Gösta Larsson