Jonathan Stålberg klar för Kalmar HC

Jonathan Stålberg klar för Kalmar HC. Kalmar HC och målvakten

Jonathan Stålberg är överens om ett kontrakt gällande säsongen 2021/22. 23-årige Stålberg kommer närmast från spel i Hockeyettanklubben Kumla Hockey och har innan det representerat klubbar som Vimmerby Hockey och Mörrums GOIS. Jonathan har även varit utlånad till Hockeyallsvenskan till Västerviks IK och Kristianstad IK.

Den 188 cm långa Stålberg har Skellefteå AIK som moderklubb där han spenderade sin juniortid. Jonathan Stålberg om varför det blev Kalmar HC:
”Grymt kul att få vara med på den här resan, då det känns lite som en nystart för klubben med ny arena osv. Daniel Stolt har tidigare och vill även nu bygga en konkurrenskraftig miljö med hög tävlingsnivå. Kort och gott en bra miljö att utvecklas i, därav föll valet på KHC. Det har alltid varit bra drag på läktarna i Iffehallen när jag spelat där, nu är det bara att hoppas på att de rödgula fansen får inviga arenan med oss i september.”

Sportchef Daniel Stolt om värvningen av Stålberg:
”Jag känner ”Jonte” väl sedan tiden i Vimmerby där vi kamperade ihop i två säsonger. ”Jonte” är en fantastisk person med ett härligt driv. Seriös och vältränad. Som målvakt är ”Jonte” väldigt atletisk trots sin storlek. En stor vinnarskalle och sina bästa dagar är han fantastiskt bra. Vi ser fram emot att se hur han utvecklats ytterligare efter sejourer i Mörrum och nu senast Kumla.”

I samband med Stålbergs signatur så står det klart att Alexander Nilsson och Andreas Henriksson inte erbjuds kontrakt i Kalmar HC säsongen 2021/22. Kalmar HC tackar för deras insatser och önskar dom ett stort lycka till i sin framtida hockeykarriär.
#VIÄRKHC

Fotograf: Marcus Vilson