Hedersam förlust för Hudik Hockey

Hudik Hockey hade bara äran att spela för när ishockeysäsongen 2020/2021 skulle avslutas i Ljungby Arena på fredagskvällen och man gjorde vad man kunde för att sätta käppar i hjulet för hemmalaget Troja/Ljungby, som behövde en poäng för att säkra den allsvenska platsen.

Fotograf: Roger M Persson.

Men Victor Romfors mål i den första perioden blev matchens enda och 1–0 (1–0, 0–0, 0–0) var siffror som tog Troja/Ljungby till allsvenskt spel till hösten.

– Vi gör en bra match. Skönt att vi kan studsa tillbaka efter de senaste insatserna även om det blev en ny förlust, sa tränaren Magnus Nilsson.

Precis som i matchen mot Nybro så började HHC bra. #17 Marcus Linderborg hade ett jätteläge att ge laget ledningen, men han fick ingen riktig träff på pucken. Gästerna hade sedan också att bra power play-spel med ett flertal fina skottlägen, men inga som gav resultat i form av mål. Lägger man sedan till ett darrigt spel i egen zon av Troja/Ljungby så var det HHC som var närmast ett ledningsmål.

Men när matchens första mål väl kom så var det hemmalaget som stod för det. Först träffade Jesper Ylivaino stolpen bakom #53 Oliver Tornerefelt, som vaktade HHC-målet denna afton, i spel fem mot fyra, och strax därefter kom målet – lite turligt ska dock sägas.

Troja flyttade runt pucken i det numerära övertaget och den hamnade till slut hos Victor Romfors. Han försökte med ett inspel framför HHC-målet, men pucken träffade Tornerefelts benskydd och gick i mål.

Det blev periodens enda mål.

– Vi spelar bra, kanske bättre än Troja till och med. Okej, de hade en bra målvakt, men vi är för ineffektiva, sa Nilsson.
#55 Andreas Söderberg drog på sig en utvisning i slutskedet av den första perioden vilket innebar att HHC fick inleda den andra i box play, vilket man klarade bra. Sedan hade Carl-Johan Sjögren hade ett friläge som Oliver Tornerefelt räddade, men i övrigt det var inte speciellt ofta som hemmalaget oroade HHC-försvaret.

Spelmässigt gick perioden till HHC och kvitteringen hängde i luften vid några tillfällen. Närmast mål var #54 Hannes Lindström i spel fem mot fyra då han med ett direktskott träffade stolpen, men mellanakten blev mållös.

Den väntande jakten på poäng från Hudik Hockeys sida i den tredje perioden lyste helt med sin frånvaro. Under de två första perioderna lyckades man med sina spelvändningar och satte därigenom press på hemmalaget. Men i slutperioden hände
absolut ingenting framåt från HHC.

När slutsignalen gick kunde därför de rödklädda hemmaspelarna jubla – den allsvenska platsen var säkrad.

– Vi faller väl i från i slutperioden. Men jag tycker ändå att vi visar på bra moral att vi kan bjuda på så bra motstånd vi ändå gjorde, sa Nilsson

I den andra matchen gjorde Nybro vad man kunde för att hålla spänningen i serien vid liv, men 3–1-segern borta mot Mariestad innebar bara att man förstärkte sin andraplats i tabellen.

Hudik Hockey slutade trea och den här säsongen får, trots tre raka förluster på slutet, ett stort plus när den ska summeras.

– Det är svårt att summera hela säsongen så här tätt inpå, och just nu är vi väl inte helnöjda. Känslan är ju att vi stundtals är bättre än det lag som till slut går upp.

– Men det har varit en bra grupp att jobba med och vi har haft en otroligt bra känsla trots alla hinder vi haft på vägen – och vi var ju ändå väldigt nära, avslutade Nilsson innan det var dags för en lång, lång, hemresa…

HHC vill tacka TV-tittare, funktionärer, sponsorer & partners för den bästa säsongen någonsin!

Skribent: Christer Stridh.