Patrik Elfsberg skriver 2 års kontrakt!

”Det andas optimism kring föreningen vilket var en av anledningarna till att jag stannar”, säger Patrik Elfsberg efter att ha signat på ett 2års avtal med Borlänge Hockey!

Med 189 tävlingsmatcher* och 170 poäng i föreningen så börjar lagkaptenen Patrik Elfsberg att bli en kulturbärare i BHF. Han kom till klubben under hösten 2014 från Olofströms IK och är nu klar för sin sjätte säsong i föreningen.

Du har precis förlängt ditt kontrakt med BHF, varför blev det ett 2 års avtal?

-Jag ser ingen annan anledning till att leta mig någon annanstans för att i HockeyEttan är BHF det enda alternativet tycker jag. Jag har spelat på andra ställen men det här kändes absolut bäst för mig just nu och jag tror att jag förhoppningsvis kan spela min livs bästa hockey här de kommande två åren.

Du går därmed in på din sjätte säsong i BHF, hur ser du tillbaka på tiden som varit i föreningen?

-Någonstans har man fått vara med på en resa från det året jag kom till klubben och fått vara med och etablera Borlänge som ett topplag i HockeyEttan. Det har varit en rolig tid som jag är både glad och stolt över och nu vill man vara med och hjälpa klubben till att ta nästa kliv och fortsätta satsningen framåt.

Dina tankar om föregående säsong?

-Det har varit en jättespeciellt säsong det går inte att hymla om. Corona anpassningar, uppskjutna matcher, ändringar i spelschemat och tillslut så har man nog tagit det lite dag för dag för att det har varit oklart om man ens fått spela matcher. Tråkigt men självklart så är man förstående för situationen och vi alla har tagit vårt ansvar. För laget så har vi blandat och gett under hela säsongen och det kändes som att vi inte riktigt fick ut det som vi borde ha fått ut med de laget vi hade. Det är svårt att sammanfatta säsongen för att åka ut i en åt

tondelsfinal får man väl ändå se som godkänt. Men jag tycker att vi har revansch att utkräva från förra säsongen vilket gjorde det ännu mer självklart för mig att stanna i BHF.

Du har snart spelat över 200 matcher i föreningen, vad betyder Borlänge Hockey för dig?

-Det är den föreningen som jag har tillbringat min största del av seniorkarriären i och det har nånstans format mig till den seniorspelare jag är idag. Från början var det ärligt tänkt som en kortvisit men sen allt har fallit på plats och klubben har fått en stor betydelse för mig över tiden och det är därför jag är mån av att stanna kvar också. Jag har haft mycket nytta av Borlänge Hockey och jag hoppas att föreningen har haft en stor nytta av mig också.

Är det någon i föreningen som har betytt extra mycket för dig genom åren?

-Om jag får lyfta fram några så är det framförallt ”Horndal”, Jeff (Jakobs) och ”Honken” (Mikael Holmqvist) för det som dem gjorde för mig efter mitt första år i klubben. Att de ville ha kvar mig och jag direkt fick C:et på bröstet så pass tidigt som mitt andra år som senior betydde otroligt mycket för mig. Sen att jag fick vara med på den resan vi gjorde och att jag fick det förtroendet direkt från dem. Sen framgångarna vi hade den säsongen har dels öppnat dörrar för mig själv men framförallt så var det en häftig resa att vara med på som föreningen tog. Det var efter det året som vi egentligen tog klivet till att vara en klubb som alltid är med och slåss om platserna i toppen av HockeyEttan. Jag kommer aldrig glömma då inför det året när Horndal satt på sitt kontor och han nämnde för mig om att han hade målat upp en dröm om att stå i Kvalserien till HockeyAllsvenskan med det här gänget som vi hade då. Men det var knappt så jag trodde på han där och då och nu har föreningen fått uppleva det två gånger sen han sa de till mig på kontoret och det känns fint på ett sätt. Horndal är Borlänge Hockey i grunden på nå vis och sen är det många eldsjälar som finns runt klubben som även måste nämnas och Sören Hortlund är en av dem för vilket otroligt stort jobb han har gjort för föreningen under alla år.

Livet i HockeyEttan är ganska påfrestande med hockey och jobb kombinerat, hur ser ditt liv ut utanför isen?

-Ja så är det och man måste verkligen ha en förstående familj för att klara av det. Sonen Milton fyller 2 år här nu i Maj och min sambo Johanna tar ett otroligt stort ansvar här hemma under säsongen och utan henne så hade det aldrig gått ihop. Sen är det lika med jobbet där man måste ha en förstående arbetsgivare som gör att man kan pussla lite med scheman och sådär. Nånstans så är det en livsstil som man har lärt sig att leva efter för att hockey är det absolut roligaste som man kan hålla på med, så man har fått anpassa sig. Det är ju de som man får tillbaka så mycket av på hallen med gemenskap och sånt som gör att man orkat hålla på under alla år och att man fortfarande tycker det är här så pass roligt att man inte vill hålla på med nått annat.

Vi har precis fått uppleva en säsong utan publik, är det något som du skulle vilja hälsa till alla våra supportrar?

-Vi får hoppas att vi kan släppa upp det här som vanligt nu till hösten och att folk är sugna på att gå på hockey i Borlänge igen. Vi har saknat publiken och det märks att det har varit tomt utan er och det är inget man vill uppleva igen. Jag hoppas att folk tar sommaren på sig att samla kraft och ladda för att träffas i Borlänge ishall i vinter igen!

Vi tackar Pata för den öppenhjärtliga intervjun och vi från föreningens sida är otroligt glada över att du stannar i klubben dem kommande två säsongerna!

*inklusive kvalserie och playoff.