Center från Allsvenska Mora IK klar för BHF

Adam Helldén är nästa spelare in i lagbygget inför säsongen 21/22. Stockholmaren född 2001 med Haninge Anchors HC som moderklubb kommer närmast från spel i Mora IK:s organisation där han noterades för 13 matcher i HockeyAllsvenskan den gångna säsongen. 

Adam flyttade upp till Dalarna från Stockholm för spel i Mora IK:s juniorer under säsongen 2018/19. Majoriteten av tiden har han representerat Moras J20 lag där han har stått för 37 poäng 48 matcher i J20 Nationell serien fördelat på två säsonger. Adam har även erfarenhet från HockeyAllsvenskan där han noterats för 16 matcher inkluderat slutspelsserien mot Björklöven.

För publiken i Borlänge Ishall är han inte helt främmande då han varit utlånad tidigare till Borlänge HF i under två sessioner de senaste två säsongerna.

Vad är Adam Helldén för typ av spelare?
– Han är en spelskicklig center, duktig i tekningscirkeln och en otrolig tävlingsmänniska. Adam är stark på pucken och bra på att driva spelet från egen zon, bra spelsinne och alltid spelbar över hela planen. Framförallt så gillar jag drivet i Adams skridskoåkning och att det är en karaktär som gör allt för att vinna, säger Stefan Gustafsson om sitt senaste nyförvärv.

Varmt välkommen till Möjligheternas stad och Borlänge HF, Adam!