Svadäng ny back i Surahammar

Under måndagen blev det klart att 21-årige backen Jesper Svadäng, senast i Malung förstärker försvarsspelet i Surahammars IF i vinter

Jesper Svadäng med rötterna i Falun, har förutom moderklubben representerat såväl Borlänge HF:s J20-lag som Metro Jets i en av de amerikanska juniorligorna innan han i höstas hamnade i Malung. I Malung blev det sju poäng (två mål, fem assist) under säsongen som gick och efter Malungs degradering till Hockeytvåan väljer nu Svadäng alltså att satsa vidare i Surahammar.

Vad var det då som fick Jesper Svadäng att bestämma sig för Surahammars IF?

– Jag fick möjligheten att möta Surahammar ett par gånger under förra säsongen och tyckte då att ni spelade en rolig och fartfylld hockey som skulle kunna passa mig bra.

– När allt var klart med kontraktet kändes det skönt, då jag vet att jag kommer till en klubb där jag kan utvecklas och få nya utmaningar samtidigt som jag får chansen att lära känna nya härliga lagkamrater.

Vad kan du berätta om dig själv? Vad kan vi förvänta oss av dig i vinter?

– Ja, jag heter som ni vet Jesper Svadäng, och jag är en 21-årig kille från Falun som verkligen brinner för ishockey. Som spelare är jag ganska tuff och jag söker alltid snabba pass ut ur egen försvarszon och jag gillar också att hänga med upp i anfallen. Jag ser mig själv som en bra tvåvägsback som tycker om att utmana mina motståndare med fysiskt ganska hårt spel i försvarszon. Jag hatar att förlora och ger alltid allt för laget.

– Som person är jag en lättsam kille som tycker om att hänga med kompisar och spela lite golf på fritiden. Jag är förväntansfull inför hösten och ser verkligen fram emot att träffa er alla i föreningen efter sommaren.

Visst låter det bra? En hårt kämpande och fysiskt tuff back som gillar att driva upp pucken i anfallszon. Vi tror och hoppas på en fin utveckling för Jesper Svadäng i Suratröjan och önskar honom stort lycka till.

Text: Mattias Forsberg