Hans Lodin ny assisterande tränare

Borlänge HF har gjort klart med en ny assisterande tränare till säsongen 21/22 och det är Hans Lodin som ansluter senast från Leksands organisation. 

Lodin har en gedigen meritlista som spelare med över 500 matcher i Elitserien (SHL) för Leksands IF och MODO Hockey. Han är även Tysk Mästare med München Barons när dem vann ligan säsongen 1999/2000. Men i vinter ska alltså Hans Lodin kampera ihop med Stefan Gustafsson i Borlänge Hockeys bås.

Varför blev det Borlänge Hockey?

-Det enkla svaret är väl att jag kände att det var dags för en ny utmaning i tränarrollen och efter jag hade samtalat med Stefan några gånger så kändes Borlänge Hockey som den rätta utmaningen. Vi hittade snabbt samsyn i många frågor och båda vill driva den dagliga verksamheten på en högnivå. Borlänge Hockey ska bli ett lag att räkna med i vinter.

Hur ser din hockeybakgrund ut?

-Har en egen hockeykarriär som back i SHL i 15 år och 3 år i DEL för München Barons. Därefter har jag varit huvudansvarig för alla nivåer på ungdomssidan i Leksands IF där fokus varit på U16Elit dem tre senaste säsongerna. Jag har även ett år på J18Elit i LIF. Jag har alla stegutbildningar där jag håller på att slutföra ETU (högsta utbildningen inom Svenska Ishockeyförbundet) nu i juni månad.

Vad är dina styrkor som ledare?

-Alltid svårt att göra en egen analys hur man är som ledare, men jag tror jag uppfattas som engagerad, strukturerad  och tävlingsinriktad. Hoppas kunna hjälpa till i Borlänges försvarsspel i vinter där mitt huvudfokus kommer att ligga mot backarna, att hjälpa dem i det dagliga arbetet och ge dem stöd under matcherna.

Avslutningsvis vad har du för hälsning till våra supportrar?

-Vi ledare och spelare kommer att ha en hög kravställning på vår egna prestation, hoppas verkligen att det ska visas sig på isen och att vi tillsammans kan göra en kanon säsong. Väl mött i Borlänge ishall!

Varmt välkommen till Borlänge Hockey, Hans Lodin!