Ny assisterande tränare i Kalmar HC

Med en stor erfarenhet som spelare sadlar nu gamla backen Oliver Styf om till tränare i nya Kalmar HC.
Oliver la skridskorna på hyllan efter säsongen 18/19 och har sen dess inte verkat inom ishockeyn och känner en stor längtan tillbaka till ishockeyn:
-Jag har verkligen hunnit landat och funderar på väldigt mycket. Det har gått två år sen jag spelade och jag har verkligen fått tillbaka ett enormt sug efter hockeyn och allt vad det innebär med träningar och matcher.

Pausen från ishockeyn har gett Styf andra perspektiv och han förklarar det med dessa ord:
-Jag har även hunnit med att bli tvåbarnsförälder och det har varit en underbar tid att få komma hem från jobbet och spenderat mer tid med familjen än förut när man spelade. Från en spelskicklig back till assisterande tränare känns steget inte långt för Styf då tränarrollen finns inom familjen:
-Till att börja med har tränarrollen alltid funnits i mitt intresse, farsan var tränare många år och det har gjort att jag många gånger har funderat på hur jag skulle var

a som tränare under min aktiva karriär.

En bra dialog med gamla lagkompisen Jarkko Oikarinen och Daniel Stolt fick Styf att börja blicka mot framtiden i båset:
-När Jarkko först hörde av sig och kollade läget drog ju såklart tankekarusellen igång, vi kunde lösa den praktiska biten hemma och mitt jobb förstod att jag verkligen ville det här. Jag hade ett väldigt bra samtal med Daniel där de sista bitarna föll på plats och på den vägen var det, för mig är det här en chans som inte gick att svara något annat än jag är på.

Ett nytt spännande kapitel väntar för Styf som assisterande tränare och utrycker sig såhär om vad just han kan bidra med i båset: -Det jag vill bidra med i båset är min förståelse för spelet och ett stort engagemang sedan vet jag att jag är rookie som tränare och att jag självklart har mycket att lära. Men det känns tryggt att ha Viktor vid min sida som har vart med förr.

Ett ungt tränarpar väntar i Kalmar HC anno 21/22 och Styf kände kemi direkt med huvudtränare Tuurala och förklarar tydligt hur deras samsyn är för hockeyn som skall spelas:
-Det här är väldigt färskt allting, jag och Viktor har pratats vid ett par gånger och det känns verkligen som att vi har samma syn på ledarskap och det taktiska. Kalmar HC 21/22 kommer att spela en offensiv rolig hockey där alla spelare kommer vara delaktiga på hela planen. Sedan är det väldigt viktigt att ha roligt och det har man när man vinner hockeymatcher!

Med lång erfarenhet och en lång karriär och många bra spelare vid sin sida svarar Styf på frågan vilken drömvärvning han skulle vilja se i Kalmar HC väldigt diplomatiskt att han låter sportgruppen sköta det, samtidigt som han ger bilden av att han vill lyfta fram dom yngre spelarna till att lyckas:
-Jättesvårt att säga, jag litar på Daniel och Jarkko när det gäller den biten, jag vet att de gör ett otroligt jobb där dom jobbar med helheten. För mig hade det varit roligt att få en spelare som kan utvecklas och sedan ta stora kliv uppåt i karriären och vem vet den spelaren kanske redan finns i Kalmar HC 21/22?