Kalix HC sätter sikte mot “Sveriges bästa hockeyförening”

Den 26 maj påbörjas ett nytt kapitel i Kalix HC:s historia när den klassiska ormvråken får ett nytt utseende. I samband med nya logotypen presenteras även visionen om att bli Sveriges bästa hockeyförening.

Den nya logotypen representerar essensen av vad Kalix HC står för – framåtanda, mod och respekt. Samtidigt som den bevarar klubbens ursprung. Den karaktäristiska kombinationen av rött svart och vitt kommer fortsätta att känneteckna klubben.

– Kalix HC ska vara något som samlar hela bygden. Det nya varumärket är en del av det arbetet, det knyter ihop historia med nutid och tar oss ett steg närmare våra mål. Vi har stora ambitioner och därför har klubben satt upp en tydlig vision. Vi ska bli Sveriges bästa hockeyförening, säger Johan Karlsson, ordförande i Kalix Hockey Club.

– Hos Kalix HC ska alla kunna utvecklas efter bästa förmåga i sin föreningsroll och som individ. Vi vill maximera möjligheterna inom föreningen och Kalix som kommun. Sverige bästa hockeyförening är vår strävan i allt vi gör, från hur vi behandlar varandra, värdena vi skapar för samhället och sponsorer, till idrottsliga prestationer, förklarar Robin Lindqvist, styrelseledamot i Kalix Hockey Club.

Vår framgång bygger på att alla kan delta

Kalix HC grundades som en ungdomsförening och idag är man det lag i Hockeyettan med flest spelare från sitt närområde. Nu fortsätter satsningen på det som ses som hjärtat i Kalix HC.

– Ett viktigt kliv mot Sveriges bästa hockeyförening är att välkomna fler människor till hockeyn och vår förening. Vi arbetar nu för att etablera ett eller flera damlag, och mixade lag i de lägre åldrarna. Vi tror att den bästa föreningen ger lika goda möjligheter för alla hockeyintresserade och därför prioriterar vi jämställdhet och mångfald, säger Johan Karlsson, ordförande i Kalix Hockey Club.
– Efter vårens kvalsorti förbereder sig A-laget på en ny säsong i HockeyEttan Norra. Med den nya visionen ingår en tydlig sportslig målsättning – Hockeyallsvenskan 2025.
Kalix är en stad på is och folket här förtjänar ett lag som kan utmana på högre nivåer. Det finns en hunger efter sportsliga framgångar och genom åren har vi byggt en stabil grund att stå på. Allt från tränare och spelare till ekonomi och faciliteter. För att nå Allsvenskan måste alla engagera sig, det har vi förutsättningarna till, avslutar sportchefen Petter Christoffersson.