Herman Lundin trivs i rollen

Det blev inte så väldigt mycket istid för Herman Lundin, den egna produkten, säsongen som gick. Tanken var att han skulle alternera mellan spel med klubbens J20-lag och a-laget, men då juniorsäsongen blev inställd så blev det lite sämre med matcher än det var tänkt. Men när han fick chansen visade han verkligen framfötterna som en pudelklok center med bra skridskoåkning. Nu är han klar för ännu en säsong. 

Hur känns det att få fortsatt förtroende?

Det är superroligt att få förtroende att fortsätta, jag ser verkligen fram emot vad vi kan göra tillsammans i vinter!

Hur var din din första säsong med spel i a-laget tycker du?

Det blev inte supermycket spel, men när jag fick förtroende gick det bra tycker jag, jag är nöjd med mina insatser och det flöt på bra med träningarna. Men jag har mer i mig!

Vad är skillnaden mellan senior- och juniorhockey?

Man vrider upp allting kan man säga; snabbhet, skott, passningar, allt. Men den stora skillnaden är ändå ansvaret med puck, man får inte tappa puck på blå eller i uppspelen. Det får man väl inte i juniorlaget heller, men det är inte så farligt. Sedan är alla större och starkare och det går fortare. Kraven på oss spelare ökar ju också, men det är så det ska vara.

Tanken var väl att du både skulle spela J20 och a-lag?

Jo det var tanken som sistaårsjunior, så det blev lite lite matchspel, men man fick ta det man fick.

Du gjorde som sagt var ditt första år i seniorlaget förra säsongen, annars har du spelat juniorhockey. I juniorerna har du varit en mer produktiv spelare, i a-laget har du fått en mer defensiv roll. Hur har det varit?

Jag trivs bra att hålla mig tillbaka på isen och ha koll på läget, så det trivdes jag med. Sedan spelade jag inte jättemycket boxplay, men när jag fick chansen var det sjukt roligt.

Var det något snack om vad för roll och vilka förväntningar dom har på dig innan du skrev på?

Visst finns det planer över vad de förväntar sig och planen de hade för mig trivs jag med. Att vara en spelare längre ner i kedjorna som ska slita och göra det jobbigt för motståndarna, det passar mig perfekt.

Är det skönt att ha det klart så tidigt?

Det behöver inte vara skrivet i sten redan nu, man kan gärna få spela några matcher först för att visa vad man går för, men det är men skönt att hitta sin plats tidigt, efter några matcher, men innan dess kan det ändras.

Vad har du för förväntningar på kommande säsong?

Målet är att slå sig in och ta en fast plats i en lina, att ha en roll att jobba med. Jag spelar gärna lite boxplay med, det vore roligt att få en av de fyra platserna också.

Vad tror du om lagbygget annars?

Jag tror det kommer bli ett sjukt bra lag som kommer gå riktigt långt, Calle pratade lite om lagbygget och det ser riktigt bra ut!

Och du är en viktig del av det!

Ja det hoppas jag!

 

Av Krister Holm