Lagbygget 21/22

Han tillträdde som sportchef för Kalmar HC mitt under slutspurten av Vårettan den 8 Mars. Nu har Daniel Stol tillsammans med Jarkko Oikarinen byggt merparten av sin trupp och ger sin syn på lagbygget 21/22.

Med en tydlig förändring och många nya spelare så har Daniel en tydlig grundidé hur han vill bygga sitt lag:

-När vi har byggt den här truppen har vi tittat mycket på utvecklingspotentialen i spelarna. Spelare som är unga, hungriga och vill framåt i sin karriär. Viktigt för oss har också varit skickligheten hos spelarna, inleder Daniel. 

Föryngring är en tydlig röd tråd, många yngre spelare med fina meriter har plockats in och Daniel är bestämd i sin syn till just varför det blivit så:

-Föryngringen av truppen beror på att vi vill ha in en annan attityd och kultur. Yngre spelare är idag väldigt bra förberedda och träningsvilliga, säger Daniel

8 spelare från fjolåret är kvar och 11 nya spelare har plockats in, med andra ord en stor förändring i Kalmar Hc och slutspurten på truppbygget närmar sig säger Daniel. Han har respekt för ekonomin när han bygger sin trupp:

-Med arbete kring de sista pusselbitarna så har vi självklart en tanke och önskemål, men samtidigt får vi finna oss i att en del intressanta spelare blir för dyra och väljer någon av våra konkurrenter istället. Som det ser ut just nu är det aktuellt att starta med 2 mv, 7 backar och 13 fw. Vi känner ingen panik, tvärtom är vi väldigt nöjda med de spelarna som valt KHC, säger Daniel. 

Inledningsvis i truppbygget presenterades målvakten Jonathan Stålberg som första nyförvärv och Alexander Nilsson och Andreas Henriksson fick lämna Kalmar HC och Daniel ord om årets målvakter är följande:

-“Jonte” var den första spelaren jag kontaktade när jag blev klar för Kalmar eftersom jag vet vilken bra målvakt och person det är. Hugo har gjort det väldigt bra i IKO:s J20 säsongen som var och han var en stor anledning till att dom plockade en del poäng, utvecklar Daniel om just målvaktsdelen.

Med en ny arena och Kalmar som stad har intresset ökat för att få representera Kalmar HC och det är något som sportgruppen med Daniel i spetsen märkt av det i kontakten med olika spelare:

-Vi märker av att intresset är stort, helt klart. Staden, fansen och den nya arenan lockar framförallt. Spelare och agenter ser att vi har något intressant och trovärdigt på gång, 

Nyligen presenterades supporterspelaren Niko Ahoniemi och lite kryptiskt har det kommunicerats att det är den första supporterspelaren och Daniel säger såhär om intresset och fansen engagemang. 

-Ja precis, vi har valt att kommunicera Niko som supporterspelare 1 och det kanske stannar vid det. Men vi ser en styrka och ett engagemang hos våra fans som gör att vi tror på att insamlingen fortsätter.

Kommer det då bli en supporterspelare till? 

-Allting handlar om var vi kan göra tillsammans, vi har pengar kvar i vår budget men med de här ”extra” pengarna som fans/företag lägger på supporterspelarinsamlingen kan vi höja ribban ytterligare på de sista platserna i truppen. Med en sänkt budget inför kommande säsong är supporterspelaren ännu viktigare, avslutar Sportchef Daniel Stolt.