SHL-meriterad forward klar för BHF

Borlänge Hockey är idag glada och stolta över att kunna välkomna Martin Janolhs till föreningen. 

Den 30-årige forwarden ansluter närmast från spel i Tingsryds AIF i HockeyAllsvenskan. Under de senaste tretton säsongerna har han noterats för 525 matcher i HockeyAllsvenskan, 21 matcher i SHL och 9 matcher i Champions Hockey League.

Nu vänder Hedemorasonen hem till Dalarna igen då han har skrivit på ett 2-års kontrakt med Borlänge HF.

– Det ska bli grymt kul att spela hockey i Borlänge och det blir en ny häftig utmaning för mig personligen. BHF har fått ihop en bra organisation kring laget och vi har alla förutsättningar att tävla om kvalplatserna uppåt tycker jag, säger Martin Janolhs.

Martin som gjorde sin debut i Borlänge Hockey redan för drygt 10 år sedan då gjorde han fyra matcher på lån från Leksands IF under säsongen 2009/2010. Efter en bra dialog med Martin under en tid så är det dags att dra på sig Borlänge Hockey tröjan igen vilket glädjer Stefan Gustafsson.

– Martin kommer att bidra med sin rutin från spel på hög nivå under många år i olika roller, sitt sätt att vara som person och en i laget som sätter standarden för den dagliga verksamheten. Framförallt så kommer Martin att bidra med en stor offensiv uppsida som ska driva det offensiva spelet. Vi pratar mycket om att vi ska ta nästa steg, individuellt och som lag och där kommer Martin bli en viktig pusselbit.

– Han är en driven människa och en fantastisk skicklig hockeyspelare som det kommer vara väl värt att se i Borlänge Ishall i vinter. Jag ser fram emot att få jobba med Martin under de kommande två åren, säger Borlänge Hockeys sportchef och huvudtränare Stefan Gustafsson.

Varmt välkommen till möjligheternas stad och Borlänge Hockey, Martin Janolhs!

Martin kommer att spela i tröja nummer 61.

 

Martin Janolhs

Ålder: 30 år

Skjuter: Vänster

Längd: 188 cm

Vikt: 88 kg

Moderklubb: Hedemora SK

Tidigare klubbar: Hedemora SK, Leksands IF, IFK Arboga (lån), Borlänge HF (lån), Kungälvs IK (lån), Stjernen Hockey (lån), Karlskrona HK, Almtuna IS, IK Pantern, Malmö Redhawks, Södertälje SK, HC Vita Hästen och Tingsryds AIF

Meriter: J20 SM-Guld med Leksands IF

Skribent: Jesper Svennberg, Team Manager

Foto: Bildbyrån