Allsvensk forward klar för Borlänge HF

Borlänge Hockey är idag glada och belåtna över att kunna välkomna Arvid Degerstedt till klubben.

Den 22-årige forwarden anländer senast från den allsvenska klubben HC Vita Hästen där han har noterats för 168 matcher i HockeyAllsvenskan under de senaste fyra säsongerna. Arvid är född och uppvuxen i Norrköping och han har utöver HC Vita Hästen också representerat Linköping HC och Örebro HK:s juniororganisationer. Under säsongen 14/15 fick även Arvid dra på sig Tre kronor tröjan då han fick äran att representera de svenska U16 landslaget.

Nu blir det en flytt upp till Dalarna och Möjligheternas stad för spel i Borlänge HF, och det är Mikael Håkansson glad och stolt över.

– Arvid har en bra karaktär, jobbar alltid hårt för laget och är stark på pucken. Jag vill se Arvid i en ledande roll i laget. Han har spelat de senaste säsongerna i HA och gjort det bra, jag hoppas vi kan utveckla Arvids offensiva sida som jag vet att han har i sig. Det är en kille som jag följt under många år och som jag är mycket glad över att han har valt BHF för sin fortsatta hockeysatsning, säger sportsligt ansvarige Mikael Håkansson.

Arvid är taggad över att dra på sig den blåa tröjan och kalla Borlänge Ishall sin nya hemmaborg.

– Jag gillar den satsningen som Borlänge Hockey gör och jag ser framemot att få komma upp och vara en del av den. Sen ska vi se till att spela hockey länge fram i vår, säger det senaste nyförvärvet.

Arvid kommer att spela i tröja nummer 24 och kontraktet är skrivet över en säsong.

Varmt välkommen till Borlänge HF, Arvid Degerstedt!