Damlaget förstärker inför kommande säsong

Skövde IK:s damlag fick sin första officiella säsong avbruten redan efter några få matcher förra säsongen. Nu har laget börjat uppladdningen inför den kommande säsongen och klubben har värvat in två nya spelare till den kommande säsongen.

Något som märktes tydligt under lagets första säsong var att målvakten Beatrice Fletcher blev väldigt ensam om att axla målvaktsrollen och tanken var att klubben skulle plockat in kanadensiska burväktaren Kaylin Schellenberg från SAIT Trojans.

Schellenberg var klar att åka från Kanada samtidigt som gränsen stängde på grund av pandemin och hon blev kvar på andra sidan Atlanten. Med facit i hand ett klokt beslut eftersom säsongen ställdes in helt bara några dagar senare.

Nu är hon dock redo för en ny säsong och kommer att ansluta till Skövde IK i början av september månad.

– När jag hörde att säsongen blev inställd så gjorde det ont i hjärtat, inte bara för mig utan för hela laget men jag har tränat på så gott jag har kunnat här borta och bland annat tränat en del yngre målvakter samtidigt som jag fått träning för egen del, berättar Kaylin Schellenberg.

Vad ser du mest fram emot med att komma till Skövde och den kommande säsongen?

– Det jag är mest sugen på är att spela hockey och vara med laget. Även om jag också ser fram emot att få lära mig om Sverige och hur det är att bo där. Jag är upphetsad över att den här säsongen inte bara kommer att utmana mig som hockeyspelare, utan också som person. Jag är glad över att få möjligheten till denna upplevelse. Jag kan inte vänta med att komma dit och tävla om att vakta kassen, avslutar Kaylin.

Men det är inte bara en burväktare som värvats, även forwarden Nora Lindborg har hämtats in från SDEs andralag.

Lindberg har för utom spel i SDE även lirat med Hammarbys damlag i division 1 och är trots sina 21 år en rutinerad pjäs som kommer in i laget.

Samtidigt meddelar klubben att backen Misty Seastrom lämnar klubben och har skrivit på för Almtuna.

//Kristoffer Bennemyr

Foto: Privat